Jak vybrat spodní prádlo pod svatební šaty?

Gratulujeme k vašemu velkému dni! Jistě se už nemůžete dočkat. Jeho kvalitu značně ovlivňuje kvalita vašeho spodního prádla. Ve chvílích nervozity budete cítit každé kousnutí a zatáhnutí. Můžete tomu ale předejít hlubší úvahou nad tím, co si vezmete pod svatební šaty.

spodni pradlo pod svatebni saty

Na co byste neměla zapomínat?

Takzvaně “nejkrásnější den vašeho života” si můžete velice znepříjemnit těsnou podprsenkou nebo kalhotky, které se vám budou zařezávat. Neumožní-li vám korzet nadechnout se, už při prvním novomanželském tanci budete kolabovat únavou. 

Zřejmě také myslíte na to, jak bude vypadat svatební noc. Sexy krajka a podvazky, které jste si vysnila pod princeznovské šaty, nemusejí být na celý den příjemnou záležitostí. Uvažujte i nad tím, jestli je novomanželské překvapení možné odsunout na večer, zvolit na obřad i oslavu pohodlnější variantu a do hezčího prádla se převléci až v momentě, kdy bude reálně plánované jeho předvedení. Během dne si tak můžete dovolit obléci si třeba stahovací prádlo, které vám zpevní drobné nedokonalosti tak, že v šatech budete zářit. A nakonec musí dané prádlo vyhovovat hlavně vám ze všech lidí nejvíc. Je to váš den a vaše sebevědomí stoupne, pokud si obléknete spodní prádlo, v němž si připadáte krásná; pak na ničem jiném nezáleží.

Náš tip: Chcete mít jistotu, že vám stahovací prádlo zakryje vše, co má a přitom se v něm budete cítit dobře? Vyzkoušejte si ho při rozlučce se svobodou. Pokud vám nesedne, do svatby ho stihnete vyměnit.

Vybírejte podle střihu šatů

V první řadě se při volbě prádla řiďte barvou, střihem a typem šatů. Zvlášť velký zřetel klaďte na oblast ramenou, kde často vykukuje podprsenka či korzet. Problémem bývají ramínka, zvláště u korzetových šatů. Nevhodnou alternativou jsou silikonová “neviditelná” ramínka, která neviditelná rozhodně nejsou, naopak celý vizuální dojem kazí. 

Pod šaty budete mít patrně spodničku, která skryje nerovnosti, ale bezešvé kalhotky a bezešvá podprsenka jsou vhodným řešením. Materiál je splývavý a pohodlný, takže sjednotí postavu a splyne s povrchem pokožky. 

Svatební podprsenka

Do volby podprsenky jděte až ve chvíli, kdy budete mít vybrány šaty. Pak budete bezpečně vědět, jestli si pořídit podprsenku bez ramínek nebo s nimi. Předpoklad bílé barvy u podprsenky taky není úplná samozřejmost; může se stát, že se vám nakonec zalíbí šaty krémového či jiného odstínu a sytě bílé spodní prádlo může místy prosvítat (zvláště pokud bude část plochy šatů tvořit průsvitná krajka). Nevhodné jsou také barevné a jinak vzorované podprsenky. Ideální volbou je tělová podprsenka.

Co se týče střihu jako takového, platí stejná pravidla, jako při nošení podprsenky každý den. Pokud máte menší poprsí a šaty odkrývají hrudník hlubším dekoltem, hledejte podprsenku s vycpávkami. Není-li to ale vaše priorita a materiál šatů to umožňuje, můžete od podprsenky upustit a namísto ní si vzít třeba spodničku (existuje i stahovací spodnička). Dámy s většími ňadry budou potřebovat pevnou podprsenku s širšími ramínky, které se nebudou zařezávat a vše zůstane v šatech na místě, čímž se váš komfort během dne mnohonásobně zvýší. 

Svatební kalhotky

Jak jsme uvedli výše, některé ženy uvažují, zda upřednostnit estetično nad pohodlím, což je někdy celoživotní boj. I o svatebním dni některé z nás tento problém řeší. Proto není od věci mít připraveno prádlo dvojí: jedno na celodenní nošení (tedy to pohodlnější) a jedno na večer (tedy to hezčí).

Pokud mezi vaše problémové partie patří hýždě, stehna a břicho, můžete si k bezvadné figuře na svatebních fotografiích pomoci stahovacími kalhotkami s vysokým pasem (pozor, pokud jste si objednali nejlepší catering v okrese a hodláte si jej užít do posledního drobečku, protože pak mohou stahovací kalhotky lehce limitovat). Zvláště pokud nepatříte mezi fanynky korzetů, stahovací kalhotky mohou být příjemnou alternativou, jak si zpevnit figuru na jeden den. I v tomto případě není od věcí sáhnout po bezešvé variantě, která baše pozadí a boky slije v jednolitý povrch, který není rozdělený gumami a páskami.

Vyzkoušejte si prádlo nanečisto

Jistě si nechcete svatební den zkazit něčím tak malicherným, jako je spodní prádlo. Stejně jako je tomu u bot, i spodní prádlo si můžete na jeden den vyzkoušet nanečisto ještě před tímto velkým dnem. Jedině tak v praxi zjistíte, jak moc vám sedí, jestli netáhne, zda se vám při jeho nošení nedělá špatně a podobně. Odhalíte také případnou špatnou volbu velikosti. Je lepší riskovat zkažený víkend nebo pracovní den namísto toho svatebního. S velkou pravděpodobností jej zažijete v životě naposledy.