5 tipů, jak vybrat funkční oblečení na léto

Sportovní oblečení na léto musí být především funkční, lehké a prodyšné. Na co byste se při nákupu měli zaměřit, aby se vám v horkých letních dnech dobře sportovalo?

1. Lehké a prodyšné materiály 

V létě se díky horku potíte více než obvykle. Proto je velmi důležité, aby vám vaše sportovní oblečení odvádělo od těla teplo a pot. Vyhněte se pevným a teplým materiálům, které by vám jen způsobily přehřátí. Ideální je například ergonomická sportovní podprsenka, která vám zajistí volnost pohybu a maximální komfort. V teplých letních dnech si vystačíte jen s ní nebo ji doplňte sportovním tílkem. Odvede pot od těla a udrží vám konstatní teplotu. 

damska sportovni podprsenka_1

Sportovní podprsenka IRON-IC 2.0 - velká podpora

cop-212491-610499-stretching - pouzit blogpost

Sportovní tílko IRON-IC

2. Gramáž

Vysoká gramáž materiálu je vhodná pro oblečení do zimních měsíců. Na jaro a léto zvolte lehkou variantu s gramáží do 140g/m². Taková látka perfektně odvádí pot a teplo. Gramáž pohybující se kolem 210 g/m² je vhodná v zimě na hory nebo na treky, kdy se potřebujete zahřát. 

3. Materiál a jeho vlastnosti 

Funkční prádlo může být vyrobené ze syntetických nebo přírodních vláken. Mezi přírodní vlákna patří například bavlna, bambus nebo například vlna. Naše spodní prádlo je vyrobeno z polyamidu a elastanu. Jaké jsou hlavní výhody těchto materiálů? Polyamid:

  • je velmi hladký a příjemný na dotek, 
  • je odolný a jen tak ho neroztrhnete,
  • rychle schne, 
  • nemusíte ho žehlit, 
  • nemačká se. 

Elastan dodává oblečení pružnost. Proč si ho oblíbíte? 

  • Lehce se natáhne a opět vrátí na původní velikost. 
  • Zajišťuje komfort pohybu. 
  • Obepíná postavu, ale netlačí.

Funkční tričko, které díky elastanu a polyamidu dokonale drží tvar i po mnoha vypráních doplňte kraťasy ve stejné barvě. Unosíte ja na jaře i v horkém létě. Perfektně totiž udržují tělesnou teplotu.  

212486-411133 runner woman - pouzit blogpost

Sportovní tričko s krátkým rukávem IRON-IC a Funkční kraťasy IRON-IC

4. Vzhled a barvy

Oblečení by mělo být nejen funkční, ale musí se vám i líbit. Na léto se hodí veselejší barvy. Nebojte se výrazných odstínů. Pestré barvy vám navíc dodají energii a povzbudí vaši mysl k lepším výkonům. Záleží ale na vašem vkusu. Vyberte si přesně takové kousky, které ladí s vaším životním stylem. V naší nabídce najdete elegantní černou, neutrální šedou i výraznou červenou.

5. Velikost

Funkční prádlo vám musí perfektně sedět. Ideálně by mělo přiléhat na tělo a pevně ho obepínat. V takovém případě vás potěší ploché švy, které neškrábou a jsou neviditelné. Oblečení se tak stane vaší druhou kůží. U nás u každého kousku najdete tabulku velikostí. U sportovních podprsenek udává přesné rozměry přes prsa a pod prsy. U legín se jedná o rozměry v pase a obvod boků. I když se pečlivě přeměříte, může se stát, že vám nakonec prádlo nesedne. Nic se neděje. Napište nám, pošlete nám ho zpátky a my vám vrátíme peníze nebo oblečení vyměníme za jinou velikost.