Jak nosit legíny?

Legíny se staly v posledních letech hitem. Zájem vyvolaly hlavně díky svému pohodlí, které zajišťují, i možnosti, jak je kombinovat, kterých je opravdu tolik! Nemusí se stejně jako tepláky nosit pouze na doma, ale vytáhnout je můžete prakticky kamkoliv si zamanete. Stačí je spojit s takovými kousky, kterým sluší. 

Výhradně sportovní oblečení? Ale kdeže

Není to tak dávno, co právě legíny patřily výhradně do kategorie sportovního oblečení. A i kvůli tomuto zařazení se nosily pouze ke sportu. Později se však začaly nosit i na jiné příležitosti a záhy se z nich stal trend, který se kombinuje jak s košilemi, tak halenkami do pasu. 

Klíčem k vytvoření dokonalého outfitu, v němž budou hrát prim právě legíny, je však jejich výběr. Za nás doporučujeme zakoupit stahovací legíny.

joga

Na velikosti a materiálu záleží

Klíčem k dokonalým outfitům tvořeným legínami je jejich výběr, jak ostatně bylo řečeno. Je však mylné se domnívat, že naše pozornost by prakticky hned po příchodu do obchodu měla sklouznout k jejich designové stránce. Kdeže. Více klíčovými parametry je jejich velikost a materiál, ze kterého jsou legíny vyrobeny

Zatímco v případě velikosti bychom se měli vyhnout těm, které se doslova zařezávají a zvýrazňují každý záhyb na stehnech, pozor si dejte i na velikosti větší, které by působily spíše více vytahaně. 

U materiálů preferujte takový, který neprosvítá. Povoleny jsou legíny z bavlny, na běžné nošení také z koženky nebo semiše. 

S čím legíny nosit?

Kombinací, které můžete střídat při nošení legín, je celá spousta. Vhodné jsou například krátké svršky, které jsou aktuálně velmi stylové. Takzvané „crop topy” volíme v případě, že máme k dispozici legíny s vysokým pasem. Vyhýbáme se bokovým modelům, které postavě ve spojení s krátkým tričkem zrovna nelichotí. 

Pokud si však nejste jistí v daném outfitu, můžete sáhnout po staré známé klasice, kterou je spojení legín a dlouhého trička nebo delší halenky, tuniky. Tímto zakryjete zadeček a vyhnete se možnému pocitu, že by vám náhodou legíny prosvitovaly. A v dalším článku si můžete přečíst, jak nosit legíny k šatům.

Vždycky volte vhodné spodní prádlo

Na nošení legín nakonec není žádná věda, pokud si koupíte takové, které nejen dobře sednou, ale také jsou vyrobené z kvalitních, neprůsvitných látek. Abyste se však vyhnuli dalšímu módnímu trapasu, před navléknutím úzkých kalhot zkontrolujte, jaké máte spodní prádlo. Legíny nejsou tradiční kalhoty v pravém slova smyslu a velmi rády ukazují, co se pod nimi nachází. 

V nejlepším případě sáhněte po kvalitním spodním prádle, které bude pod legínami působit doslova neviditelně. Jaké spodní prádlo doporučujeme?

Jak nosit legíny podle ročních období

Víte, co je na legínách vůbec nejlepší? Že se jedná o kousek, který v šatníku můžete ponechat po celý rok. Nemusíte se omezovat na to, jestli je zrovna léto nebo zima. Své využití najdou v teplejších i chladnějších dnech. Jen jim přizpůsobte zbytek outfitu. 

Zatímco v létě si můžete dovolit nosit bílé legíny či k legínám vysoké podpatky, které vám opticky prodlouží nohy. Když je spojíte s oversized topem, pod kterých obléknete vkusnou, krajkovou braletku, bude vám i během parných letních dnů velmi příjemně. 

V zimě naopak sázejte na zateplené alternativy legín, případně pod ně oblékněte punčocháče pro zajištění většího tepla. Na nohy volíme spíše vyšší obuv. Ideální jsou kozačky nebo dnes tolik populární chelsea boty.

Jakou zvolit k legínám obuv?

Tímto jsme ostatně nakousli i to, jaké boty k legínám nosit. Prakticky lze konstatovat, že neexistují boty, které by se k nim nehodily. Fantazii se tedy meze nekladou. Obuv přizpůsobte na základě zbytku outfitu. Čili pokud se oblékáte spíše sportovně, tenisky budou tím pravým ořechovým. Jestliže dáváte přednost eleganci, lodičky nebo mokasíny jsou trefou do černého.