Jak vybrat stahovací prádlo, aby mělo správný efekt

Stahovací prádlo už dávno není pouze nevzhledným funkčním kouskem, ale dnes se vyrábí i v elegantních a stylových variantách, které vám dodají sebevědomí a zároveň působí žensky. Naše kolekce BodyEffect a ControlBody je známá svým estetickým designem a schopností kombinovat pohodlí se zpevňujícím efektem.

Proč si vybrat stahovací prádlo?

Dámské spodní prádlo zahrnuje spoustu inovativních možností, které vám mohou pomoci dostat se zpět do formy po porodu nebo při shazování kil. 

Stahovací prádlo je vynikající volbou pro ty, kdo chtějí dosáhnout hladší a zpevněnější siluety bez radikálních změn. Pomáhá vytvarovat problematické partie, jako jsou břicho, boky, zadeček nebo stehna, a vytváří efekt štíhlejší postavy pod oblečením. Je to ideální volba nejen pro speciální příležitosti, ale i pro každodenní nošení, protože zvyšuje sebevědomí a komfort při oblékání přiléhavých outfitů.

Moderní stahovací prádlo je vyrobeno z kvalitních, prodyšných materiálů, které zajišťují pohodlí po celý den, aniž by omezovaly pohyb nebo způsobovaly nepříjemné pocity. Bezešvé technologie zajistí, že prádlo hladce přilne k tělu a nezanechá stopy pod vrchním oblečením. 

Zjistěte, který typ stahovacího prádla je pro vás ten pravý, a objevte, jak vám může pomoci vylepšit váš každodenní vzhled a pocit.

Výběr správné velikosti pro nejlepší efekt

Pro optimální výsledky je klíčové vybrat správnou velikost stahovacího prádla. Obecně se doporučuje vybírat stahovací prádlo ve vaší obvyklé velikosti, případně o jednu velikost menší, aby bylo stále pohodlné a účinně plnilo svou funkci. 

I když se může zdát, že menší velikost poskytne výraznější formující efekt, opak je pravdou. Příliš malé prádlo může způsobit nepohodlí, zvýraznit nežádoucí nerovnosti a rolovat se při pohybu. Naopak prádlo, které je příliš velké, ztrácí svůj formující účinek a nesplní očekávání.

Správný postup měření

Pro výběr ideální velikosti se změřte v oblasti hrudníku, pasu a boků. Pas měřte v místě nad pupíkem, kde je nejužší část trupu, a boky v jejich nejširším místě. Dbejte na přesnost měření, aby se lem prádla nezařezával do kůže, čímž by mohl vytvářet nepříjemné faldy. Orientujte se podle velikostní tabulky, podle uvedených rozměrů u daného modelu.  

TIP: Pokud máte pochybnosti, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme s výběrem správného prádla pro vás.

Časté chyby při výběru velikosti

Ženy často vybírají menší velikost s mylnou představou, že tím dosáhnou silnějšího tvarujícího efektu. Ve skutečnosti to však vede pouze k nepohodlí, nedostatku komfortu a tomu, že prádlo nesedí tam, kde má. Pokud zvolíte správnou velikost, která vám sedí, dosáhnete přirozeného zpevnění bez nepříjemného tlaku nebo přetékajících partií.

TIP: Správně zvolené stahovací prádlo by mělo zpevnit postavu, aniž by se nepříjemně zařezávalo do kůže.

Jakou část těla chcete vytvarovat?

Při výběru stahovacího prádla si nejprve ujasněte, kterou část těla chcete vytvarovat. Pro zpevnění břicha a pasu jsou ideální vysoké kalhotky nebo stahovací košilky. Pokud chcete tvarovat boky a stehna, skvělou volbou jsou stahovací kalhotky s vysokým pasem nebo kalhotky s prodlouženými nohavičkami. Pro celkové zpevnění postavy sáhněte po stahovacím body nebo spodničce, které formují břicho, boky i hrudník. Pro formování nohou vyberte pohodlné stahovací legíny.

Materiál a kvalita zpracování

Při výběru stahovacího prádla je důležité zaměřit se nejen na střih, ale také na materiál a kvalitu zpracování. Moderní stahovací prádlo je nejčastěji vyrobeno z jemného elastického mikrovlákna, které se dokonale přizpůsobí tvaru těla, je pružné a vytváří hladký vzhled pod oblečením. Tento materiál je prodyšný a poskytuje komfort při celodenním nošení. 

Nejčastěji používanými materiály jsou polyamid a elastan. Polyamid je pevný, odolný a rychleschnoucí, což ho činí ideálním pro stahovací i funkční prádlo. Elastan, který se dokáže natáhnout až na trojnásobek své délky, dodává materiálu pružnost. Kombinace těchto dvou materiálů vytváří stahovací prádlo, které je prodyšné, pružné, odvádí vlhkost a zůstává pohodlné i při dlouhodobém nošení. Některé modely navíc obsahují bavlněný nebo antibakteriální klínek pro zajištění lepší hygieny.

Bezešvé zpracování 

Kvalitní stahovací prádlo je buď zcela bezešvé, nebo má ploché švy, aby se minimalizovalo riziko otlačení a nebylo viditelné pod oblečením. Bezešvé prádlo je ideální pro ženy, které upřednostňují maximální pohodlí a nenápadnost. Absence švů zajišťuje, že prádlo není viditelné ani pod těsným oblečením a vytváří hladkou siluetu

Barva a design

Při výběru stahovacího prádla je důležité zvolit barvu a design, které se hodí k většině vašeho šatníku. Neutrální barvy, jako je tělová, černá nebo bílá, jsou univerzální a snadno kombinovatelné s různým oblečením. 

Pokud preferujete designové prvky, jako jsou krajkové detaily, ujistěte se, že jsou jemné a nezpůsobí, že prádlo vyčnívá pod oblečením.

TIP: Důležité je, aby prádlo zůstalo diskrétní a hladce splynulo s vaším outfitem.

Stahovací kalhotky

Stahovací kalhotky jsou skvělou volbou jak pro zvláštní příležitosti pod společenské šaty, tak pro běžné nošení. Dokonale vytvarují a zeštíhlí postavu, přičemž zůstávají pod oblečením neviditelné. 

Stahovací kalhotky s nohavičkou jsou ideální pro tvarování zadečku, boků i stehen. Můžete si vybrat mezi kratšími a delšími nohavičkami. Tento typ kalhotek, je praktický, protože navíc zabraňuje tření stehen o sebe, což zvyšuje pohodlí. Při výběru velikosti dbejte na to, aby lem kalhotek neškrtil a nezařezával se do kůže, a přechod na pokožku byl hladký, bez vytváření nevzhledných faldů.

Stahovací kalhotky s vyšším pasem jsou velmi oblíbené na každodenní nošení, protože efektivně stahují bříško a perfektně vytvarují pas. Většina modelů má na horním lemu silikonový proužek, který zabraňuje sklouzávání a rolování kalhotek směrem dolů. Pas těchto kalhotek může sahat až pod podprsenku nebo končit nad pupíkem. Je zcela na vás, kterou variantu preferujete. 

Stahovací kalhotky máme současně také v klasickém univerzálním střihu s pasem pod pupíkem nebo v úrovni pupíku. Tyto kalhotky jsou velmi vhodné pro korekci postavy i po porodu. 

Stahovací podprsenky 

Stahovací podprsenky jsou ideální jak pro sportovní aktivity, tak pro každodenní nošení či společenské události. Jsou navrženy tak, aby přesně kopírovaly křivky těla. Jemný elastický materiál se dokonale přizpůsobí, protože je pružný a zajišťuje maximální volnost pohybu

Formující podprsenky poskytují skvělou podporu poprsí, zatímco push-up varianty vytvářejí výrazný dekolt a dokonale tvarují prsa. Široká ramínka u těchto podprsenek jsou ideální pro ženy s většími košíčky, kterým běžné podprsenky často způsobují diskomfort.

TIP: Výběr správně padnoucí podprsenky, ať už klasické nebo stahovací, je základem pro dokonalý vzhled. Nejčastější chybou je zvolit nevhodnou velikost, protože ženy často volí větší obvod a menší košíčky, což může způsobit přetékání ňader. Dalším problémem může být, že se podprsenka zařezává do pokožky.

Stahovací body

Stahovací body je praktickým a univerzálním kouskem, který by neměl chybět ve vašem šatníku. Body je pohodlné a efektivně formuje siluetu, aniž byste se museli neustále starat o jeho úpravy. Nemusíte se obávat, že se bude vyhrnovat nebo sjíždět, protože body se zapíná pomocí patentek v rozkroku, což usnadňuje oblékání i svlékání.

Stahovací body je ideální nejen pod společenské šaty, ale i ke kalhotám, sukni, upnutému topu nebo k sáčku. V chladnějším počasí navíc poskytuje dodatečné teplo. Pokud máte citlivou pokožku, oceníte tvarující body s antibakteriálním klínkem, které zajišťuje hygienu a komfort během celodenního nošení.

TIP: Stahovací body je skvělou volbou, pokud chcete zvednout ňadra a vytvořit hladkou linii břicha a zad, bez viditelného přechodu mezi pasem. 

Stahovací košilky 

Pokud vám nevyhovuje body se zapínáním na patentky v rozkroku, můžete zvážit stahovací košilku. Ta plní stejnou funkci jako body, ale je pohodlnější pro každodenní zpevnění vršku těla. Stahovací košilka vás také udrží v teple během chladnějších měsíců.

Košilka se dokonale přizpůsobí vaší postavě, vytvaruje siluetu a zakryje nedokonalosti. Je vhodná jak na denní nošení, tak na společenské akce a setkání. Lze ji kombinovat s kalhotami, sukněmi nebo i jednoduše pod sako či halenku.

Stahovací košilky efektivně tvarují především prsa a zpevňují bříško. Pokud potřebujete také stáhnout zadeček, zkombinujte ji s kalhotkami s vyšším pasem, které doplní její účinek. Kalhotky s nohavičkami navíc pomohou s roztřesenými stehny. Některé stahovací košilky mají prodlouženou délku a tvarují také boky a zadeček.

Stahovací spodničky

Stahovací spodničky jsou dalším skvělým doplňkem, který můžete zahrnout do svého šatníku. Můžete si vybrat mezi různými typy, ať už na ramínka, bez ramínek, nebo spodničku ve tvaru sukně s vysokým pasem. Jsou ideální pro milovnice sukní a šatů, které preferují jinou volbu než nohavičkové kalhotky.

Stahovací spodnička efektivně tvaruje boky, stehna a pas, a tím zajišťuje hladký a elegantní vzhled. Pokud se chystáte na důležitou událost a chcete ve večerních šatech vypadat co nejlépe, stahovací spodnička vám pomůže zdůraznit vaše přednosti a zakrýt případné nedostatky, které nechcete vystavovat.

Problémové oblasti, jako jsou boky, zadeček a bříško, budou krásně zformovány a vyhlazeny. Některé modely mají nastavitelná ramínka a spodničky s výstřihem pod ňadry jsou skvělou volbou, pokud je kombinujete se stahovací podprsenkou.

Stahovací legíny

Pro milovnice legín máme v nabídce stahovací legíny, které efektivně stáhnou břicho, pozvednou zadeček a vytvarují stehna. Pokud se vám v létě často odírají vnitřní strany stehen, stahovací legíny jsou ideální alternativou k nohavičkovým kalhotkám. Tento typ legín poskytuje dokonalý efekt a současně nabízí komfort.

Stahovací legíny vám vykouzlí pevné a jemně klenuté křivky, čímž zvýší vaše sebevědomí. Tyto legíny jsou vhodné nejen na každodenní nošení, ale i na sportovní aktivity, protože mají silný stahovací efekt, který formuje pas, boky a zadeček.

Jak správně pečovat o stahovací prádlo

Stahovací prádlo vyžaduje opravdu zvláštní péči, aby si udrželo své vlastnosti co nejdéle. Před praním se vždy podívejte na pokyny na cedulce přišité k oděvu. Je důležité nepoužívat aviváž, protože by mohla poškodit elastická vlákna a snížit funkčnost prádla. Vyhněte se také žehlení a sušení v sušičce. Místo toho používejte speciální prací gely určené pro jemné prádlo, nebo sprchový gel. Perte ve vlažné vodě, ideálně ručně; pokud používáte pračku, zvolte program pro jemné praní. Pro ochranu prádla, zejména podprsenek a kalhotek s ozdobami, vložte je do ochranného síťovaného sáčku. Velmi cenné a jemné kousky je lepší prát v ruce.