Outfity pro ženy: Co vám bude slušet?

Možná i pro vás je ráno tou nejhorší částí dne. Proč? Protože se musíte rozhodovat, co si obléknout. Ať už jdete do práce, na rande nebo na pohřeb, vždycky je vybírání outfitu velké dilema, nad kterým se stráví nevídané množství času. A to ostatně nemusí nastat jen po ránu. Abyste oblékáním neztráceli čas, držte se několika obecných zásad či pravidel, díky nimž nebudete ve stresu.

damske-outfity

Neutrální barvy nejsou nikdy na škodu

Než se vrhneme do konkrétních tipů na to, jak se obléknout ke konkrétním příležitostem, pojďme si vyjmenovat několik univerzálních rad, kterých se můžeme držet ve všech případech. Například že neutrálními barvami se nikdy nic nezkazí. Bílá, černá, hnědá, béžová – vždycky k sobě dokonale jdou a nikdy neurazí. Co se týče údržby, podívejte se na doplňující článek, jak prát černé, bílé a barevné prádlo.

Blejzr na sto způsobů

Věděli jste, že pokud budete mít v šatníku takzvaný „základ”, prakticky nikdy nebudete muset řešit, co byste si na sebe měli obléknout? Vždycky totiž budete moct zkombinovat alespoň to nejjednodušší s tím nejjednodušším (čili například tričko s kalhotami). Jedním základním kouskem je blejzr, který se hodí pro formální i ležérní události

Včerejšek je historie

Bylo vám včera dobře v tom, co jste měli na sobě? Pak je váš aktuální výběr oblečení jasný! Vezměte si zkrátka to, co už jste měli na sobě. Včerejšek je historie a nikdo vás nebude kritizovat nebo posmívat se vám za to, že nosíte dva dny jedno a to samé. Holt, oblíbenost je oblíbenost.

Pohodlné spodní prádlo

Můžete nahodit ten nejstylovější outfit, ale pokud si pod něj vyberete spodní prádlo, které vás bude tlačit, nebudete se cítit komfortně. Doporučujeme vsadit na bezešvé spodní prádlo, které je vyrobeno z jemného, hebkého a elastického materiálu. Perfektně se navíc přizpůsobí vaší postavě.

Jaké bezešvé spodní prádlo můžete vybrat:

Jak vybrat správný outfit podle příležitosti

Co si obléknout do práce

Zvolit vhodné oblečení do práce může být oříškem, zejména pokud nemáte pevně stanovená dresscode, kterého byste se měli držet. Dobré vychování vám však brání tomu, abyste sáhli po tradiční teplákovce nebo ošuntělých džínách. I když rozhodující bude to, abyste se v daném oblečení cítili dobře, snažte se formálnější styl, který by vás samotné neurazil. 

Například nevhodné jsou do práce minišaty nebo minisukně, stejně tak vysoké boty na podpatku, ve kterých byste nevydrželi ani hodinu. Vhodnější jsou baleríny, sandály nebo tenisky jedné barvy

obleceni-do-prace

Co si obléknout na svatbu

I na svatbách jsou rozhodující stanovené dresscody, ale pokud tomu tak není, opět se fantazii meze nekladou. Sáhněte po eleganci, která se pro slavnostní událost hodí. Jestli se bude jednat o kombinaci sukní a halenek nebo šatů, to je už ryze na vás. Opět však mini délku nechte raději doma, stejně tak jiné, příliš vyzývavé kousky oblečení. Myslete rovněž na to, že vás na svatbě budou fotografové často fotit, tudíž i dle toho uzpůsobte outfit.

Ještě donedávna platilo, že vyhýbat byste se měli černé. Malé černé jsou však společensky uznávaným modelem, což s původní domněnkou značně zacloumává. Kde je tedy pravda? Černé dnes ani na svatbách nejsou tabu, můžete si je obléknout s čistým svědomím.

obleceni-na-svatbu

Co si obléknout na pohřeb

Kde černou volte určitě je pohřeb. Smuteční událost, která je kontrastem zmiňované svatby, vyžaduje, abyste si oblékli slušný outfit formálního charakteru. Šaty decentní, zakrývající kolena i ramena, bez vyzývavých prvků – to je naprosto ideální.

Co si obléknout na rande

Na rande je důležité zvolit outfit, který vám pomůže cítit se pohodlně a sebevědomě. V létě můžete zvolit košilové nebo áčkové šaty a sandály na klínku. Další možností je elegantní kombinace bílých kalhot a pruhované košile pro vytvoření klasického looku.

Dbejte také na volbu správné obuvi a módních doplňků. Pohodlné boty jsou nutností, ať už to jsou nízké podpatky nebo tenisky. K outfitu si vyberte takové doplňky, které dokážou outfit ozvláštnit a podtrhnout vaši osobnost, např. výrazný pásek nebo psaníčko přes rameno.

Pokud jste nervózní, zvolte něco, v čem se cítíte nejpohodlněji. Třeba oblíbené džíny a košili. Nezapomeňte, že i když je důležité vypadat dobře, tak ještě důležitější je, abyste se cítila pohodlně a ve své kůži, protože jen to vám pomůže být uvolněná a užít si rande naplno. Další tipy na outfity najdete v článku, co si obléct na rande.

outfit-do-mesta

Co si obléknout do divadla

I když na to řada lidí nemyslí, ve skutečnosti je divadlo kulturní institucí a měl by se sem volit outfit, který je slušný, společenský, vkusný. Žádná trička, žádné džíny, pestré košile – to raději nechte doma. Adekvátní jsou polodlouhé šaty nebo sukně stejné délky, koktejlky nebo kostýmky, ale pouze v decentních barvách.

outfit-do-divadla

Co si obléknout do města

Chystáte se s partou přátel do města na drink nebo na kafe? Tepláky asi nebudou vhodným outfitem, že ano? Zatímco divadlo, svatba nebo pohřeb vyžadovali formální outfity, nyní se můžete rozšoupnout i méně formálním oblečením. Džíny, vysoké podpatky, saka, halenky s výstřihem – volte takový outfit, ve kterém se budete cítit sebevědomí.

do-mesta

Co si obléknout na cvičení či běhání

Zvolte bezešvé sportovní oblečení vyrobené z nejlepších materiálů, které vám pomohou udržet se suchou a pohodlnou během cvičení. Na vrchní část těla volte sportovní podprsenku nebo tričko s krátkým nebo dlouhým rukávem, v závislosti na počasí a vaší osobní preferenci. Pro dolní část těla volte legíny, které vám umožní volný pohyb a neomezují vás v jakémkoliv cviku.

Pokud běháte venku, doporučujeme oblečení, které vás ochrání před větrem a deštěm. Kromě oblečení nezapomeňte na správnou obuv s dostatečnou podporou chodidel a správným profilem podrážky. Dobrým doplňkem mohou být také sluchátka. Hudba vám pomůže zůstat motivovanou po celou dobu cvičení.

outfit-na-cviceni