Technologie bezešvého prádla

Bezešvá technologie je nejmodernějších technologií ve světě spodního prádla a outdoorového oděvního průmyslu, je možné posouvat funkčnost a design zdánlivě jednotlivých produktů neustále kupředu.

Mezi nejčastěji používané technologie používané u bezešvého prádla patří zejména bezešvé technologie jako svařování, lepení a welding. Uvedené technologie naleznete i na některých našich produktech, proto se vám je pokusíme v následujících řádcích krátce a srozumitelně vysvětlit.

Metoda ultrasonic

Metoda ultrasonic je jednou z možností bezešvého pojení jednotlivých střihových dílů a stejně tak jednotlivých částic produktu. Jedná se o cenově i časově náročnější technologii, která je pak designově a funkčně opravdu vynikající. Jakmile jednou vyzkoušíte bezešvé kalhotky, těžko budete chtít někdy jiné. Jejich pohodlí je prostě nadčasové a nikde se vám pod oblečením toto prádlo nerýsuje. Nevzhledné faldy budou ty tam. Bezešvé kalhotky jsou vyrobeny z jemného elastického mikrovlákna a dokonale se přizpůsobí tělu. Tato technologie je použita na různé druhy kalhotek, tedy tanga, kalhotky klasického střihu, kalhotky boxerkového střihu, nohavičkové kalhotky i kalhotky s nízkým a vysokým pasem. Stačí si jen vybrat.

Metoda welding

Welding neboli svařování je v dnešní době již nezastupitelnou technologií bezešvého spojování neboli lepení jednotlivých dílů v oděvním průmyslu. I přes obrovský vývoj v technologiích je to právě welding, který posunul možnosti oděvního desingu a funkčnosti oblečení asi nejdále. Většina továren na výrobu oblečení si drží určité vlastní know how. Jejich weldovací místnosti pak nejsou volně přístupné. Nejběžněji weldované části oděvů jsou kapsy, krycí a pojící fleky, lepení v délce a někdy i aplikace protektorů. Pokud třeba vsadíte na bezešvé podprsenky, budete nadšeni. Už vás nikde nebude škrábat a tlačit zapínání a nebude se ani rýsovat pod vaším oblečením.

Technologie weldingu se používá asi od roku 2000. Welding znamená v překladu slepení dvou stejných nebo rozdílných látek za pomocí pojícího materiálu. Někdy je welding označován i jako bezešvá, lamininovací či lepící technologie. Látky jsou totiž navzájem propojeny pojícím tejpem, který je nejdříve roztaven pomocí tepla nebo takzvaného ultrasoniku, což je vysokofrekvenční záření. Mezi velké přednosti weldingu patří zejména design a funkčnost. Díky weldingu jsou totiž švy zcela ploché.

Bezešvé prádlo

Můžete mít ale třeba i bezešvé košilky a mnohé další kousky spodního prádla. Dámské bezešvé košilky jsou vyrobeny z jemného elastického mikrovlákna nebo třeba z jemné bavlny. Dokonale se přizpůsobí vašemu tělu a působí doslova jako druhá kůže. Mohou být s vypleteným vzorem nebo hladké, vhodné pro každodenní nošení, především v chladnějších měsících. Bezešvá trika jsou vyrobena z jemného mikrovlákna, dokonale se přizpůsobí tělu a zvýrazní vaši postavu. Mohou být se stojáčkem, roláčkem, kulatým výstřihem i výstřihem do tvaru V, krátkým i dlouhým rukávem.

Bezešvé dámské sportovní prádlo je pohodlné, elegantní a velmi originální. Sportovní bezešvé prádlo vám dopřeje prvotřídní pohodlí. Zaručuje vám prodyšnost, vysoký komfort a suchou pokožku, protože odvádí pot od těla, čímž zanechává velký pocit lehkosti a svěžesti. Toto prádlo se nemusí žehlit a velmi rychle schne, což jistě ocení všichni příznivci aktivního životního stylu. Můžete si proto vybrat dámské sportovní podprsenky a tílka všech střihů a velikostí, která budete mít vždy do druhého dne suché. Můžete opět vyrazit vstříc vaší oblíbené sportovní aktivitě.