Outfit na ples: Tipy a inspirace pro ženy

Vybrat outfit na ples není jen tak. Plesové šaty jsou totiž středem pozornosti večera, a proto si na jejich výběru musíte dát záležet. I když se rozhodnete jít proti tradici a na ples obléct oblek, měl by stále splňovat určitá kritéria. Tak pojďme na to!  

Jak vybrat outfit na ples v 5 krocích

  1. Načerpejte inspiraci. Sociální sítě a blogy jsou bezednou studnicí nápadů. Podívejte se, jaké outfity pro ženy jsou právě teď trendy. Odkoukejte nápady od celebrit a influencerů. 
  2. Zvolte šaty, které jsou vhodné pro váš typ postavy. Zvýrazněte své přednosti a zamaskujte problematické partie. Věnujte pozornost nejen celkové siluetě postavy, ale také rukávům či tvaru výstřihu.
  3. Vyberte barvu, která lichotí vaší pleti. Každá kůže má studené nebo teplé podtóny. Na základě toho volte teplé či studené odstíny barev. A pozor, barva vlasů a očí má rovněž velký vliv. Barvu ale volte i podle příležitosti
  4. Oděv i boty si dobře vyzkoušejte a ujistěte se, že se v nich cítíte dobře a neomezují vás v pohybu. Móda nemusí být vždy pohodlná, to je fakt. Ale na plese se tančí, tak s tím počítejte.
  5. Outfit na ples vybírejte s dostatečným předstihem. Ideálně 2 měsíce předem. 

saty-na-ples

Inspirace – 5 outfitů na ples pro ženy

Plesové šaty s nabíranými rukávy

Plesové šaty s nabíranými rukávy působí něžně a princeznovsky. Rukávy mohou být spadlé pod ramena a odhalit kůži. Této variantě plesových šatů sluší jak rovná, tak sukně s bohatým objemem. Přidejte živůtek se šněrováním a rázem budete jako z pohádky. 

Tylové šaty

Vzdušný tyl vás promění v éterickou vílu. Krásně vypadají šaty s hlubokým výstřihem do V a zvýrazněným pasem. Nebo šaty s korzetem či strukturovaným živůtkem, na který navazuje právě nadýchaná tylová sukně.  

Flitrované šaty

Flitrované šaty jsou naprostou klasikou, která nechybí na žádném plese. Místo nabírané sukně zkuste šaty, které kopírují siluetu mořské panny, tedy ke kolenům upnuté a od kolen dolů rozšířené. Rozparek přidá na rafinovanosti. Nebo oblékněte šaty ve stylu 20. let ala Velký Gatsby. Pokud vám zrovna flitry nevoní, zajímavou alternativu představují našité korálky. Tip na závěr - k těmto šatům zvolte perlový náhrdelník.

plesove-saty

Plisé šaty s metalickým leskem

Pokud chcete být středem pozornosti, vsaďte na texturu, nikoliv na vzory. Plisé plesové šaty s metalickým leskem vezmou dech všem okolo. Varianta přes jedno rameno vás promění v antickou bohyni. Co se materiálu týče, doporučujeme hlavně šifon.

Dámský oblek

Čím dál častěji na plesech narazíte i na dámu v dámském obleku. Jestli je to něco, co vás zaujalo, jděte do toho. Dejte si však záležet na tom, aby:

  1. střih perfektně padl 
  2. a nevypadala jste, že jdete na business schůzku.

Blýskněte se luxusní látkou (pravý satén, len s viskózou, samet atd.), chic vzorem, barvou a samozřejmě vhodně zvolenými doplňky. 

Spodní prádlo je vaše tajná zbraň

Stahovací spodní prádlo vytvaruje postavu a dodá sebevědomí. Dokonce dovede ubrat pár centimetrů tam, kde je to potřeba. Pokud se rozhodnete pro korzet, rozhodně si nekupujte nekvalitní kus, který není určený na denní nošení. Jenže takové stojí tisíce korun. Místo korzetu proto bývá výhodnější tvarující prádlo se silným stahovacím efektem. Pod upnuté šaty samozřejmě oblékejte výhradně bezešvé spodní prádlo.

Obuv z vás udělá královnu večera

Na plese se tančí. Proto volte na ples takové boty, na kterých se zvládnete bez potíží pohybovat. Plesové sály naštěstí mají perfektně rovný povrch. Nemusíte se proto obávat lodiček a dalších druhů bot, které nemají silnější podešev. Ohlídejte si, ať ladí k outfitu na ples i k dané příležitosti. A jakmile máte starosti s outfitem vyřešené, zbývá už jen odpověď na otázku "kam na ples".