Jaký zvolit outfit na večírek?

Večírky jsou skvělé, jak se odreagovat, potkat se s přáteli a trochu se pobavit. Nicméně jedna z nejčastějších otázek, která se nám vybaví před každým večírkem, zní: "Co si mám vzít na sebe?" Vybrat správný outfit na večírek může být náročné, protože chcete vypadat skvěle, a přitom se cítit pohodlně. V tomto článku se podíváme na několik tipů, jak vybrat ten správný outfit na večírek.

Ať už jsme pozváni na neformální setkání v kanceláři, elegantní společenskou událost nebo tradiční vánoční večírek je důležité, abyste věděli, jak se vhodně obléknout. Máte pocit, že nemusíte trávit čas přemýšlením nad tím, co si na firemní večírek obléknout, protože se koná mimo pracovní dobu? Tak to vás jistě vyvedeme z omylu! Firemní večírek je stále formální událostí a vaši kolegové i nadřízení vás mohou hodnotit, jak se obléknete. Proto je důležité, abyste si dali záležet na svém outfitu a snažili se udělat, co nejlepší dojem. 

Na elegantní společenskou událost, jako je firemní večírek, je někdy možné zvolit outfit na ples, který je podobný.

1. Zjistěte dress code

Úplně prvním krokem k výběru outfitu na večírek je nutné zjistit, kde se takový večírek bude konat. Bude to večírek nezávazně v baru, restauraci nebo firemní večírek s kolegy v práci? Při výběru outfitu si zjistěte, jaký dress code je pro tuto událost stanoven. Některé večírky mají formální dress code, kde se očekává elegantní oblečení, to znamená nejlépe šaty a podpatky, zatímco jiné jsou více neformální a umožňují volnost v oblékání. 

2. Casual, smart casual, business casual nebo koktejl party?

Připravte si pohodlný outfit podle pozvánky. Pokud budete mít na pozvánce dress code Casual, jedná se o velmi pohodlný a neformální styl, při kterém si můžete obléknout to, v čem se cítíte nejlépe. Můžete si obléknout svetrové šaty s lakovanými boty nebo kalhoty s halenkou a výraznějším sakem. Nebojte se barev, avšak zapomeňte na křiklavé a velmi výrazné barvy. Vyzývavé oblečení také nechte doma.

Dress code Smart casual diktuje elegantnější kousky, jako jsou šaty nebo sukně. Ty nesmí být příliš krátké, minimální délka je stanovena těsně nad kolena. Na rifle a nebo džínové kousky určitě zapomeňte, jsou totiž nevhodné. Co se týká barev, vsaďte na klasiku, jako je béžová, jemně pudrově růžová, černá, bílá, olivová, šedá, hnědá nebo tmavě modrá. Základem by měly být kvalitní materiály a perfektní střihy co sedí. Řiďte se pravidlem, čím méně, tím lépe. Volte elegantnější a konzervativnější kousky. Nevhodné jsou například flitry, brokáty, průhledné materiály nebo hodně krajky. 

Business casual je vyžadován na společenské akce, na pracovní schůzky, nebo na obchodní jednání či obchodní večeře a podobně. Oproti dress code business formal, přináší tento dress code větší pohodu a svobodu. Oblečení je pohodlné, ale stále je nutné udržet si eleganci. Dámy mají možnost obléknout si pouzdrové šaty, kalhotové nebo sukňové kostýmky, společenské kalhoty nebo sukně, které mohou kombinovat s halenkou, košilí a doplnit svetrem nebo vestou. Důležité je, aby délka šatů a sukní dosahovala ke kolenům, nikdy nesmí být kratší! Velké výstřihy, krátké sukně, výrazné barvy, vyzývavé oblečení nejsou vůbec v tomto případě vhodné.

Cocktail neboli koktejl party znamená podle názvu styl oblékání, který je vhodný pro večírky a svatby. Dámy budou vynikat v koktejlových šatech, které mohou doplnit elegantními lodičkami nebo balerínami a malou kabelkou. Pokud se ženy necítí pohodlně v koktejlových šatech, mají možnost zvolit kalhotový kostým, který by měl být doplněný výraznějšími šperky a líčením.

TIP: Nezapomeňte si vzít pod šaty stahovací prádlo, které vám zajistí neodolatelnou siluetu.

rsz_510119-810130_1_1

 

rsz_110577-810152

3. Spodní prádlo

Při volbě spodního prádla na večírek pod šaty nebo přiléhavou halenku s pouzdrovou sukní byste měli brát v úvahu několik faktorů:

  • Bezešvé spodní prádlo: pro těsnější nebo přiléhavé šaty je vhodné zvolit bezešvé spodní prádlo, abyste se vyhnuli vytváření viditelných linií.
  • Stahovací prádlo: dokonale zformuje a vytvaruje vaši postavu. Vylepší ženské přednosti a vytvoří poutavou siluetu. Problémové partie jako jsou oblast břicha, boků, pozadí či stehen pomáhá přetvarovat v dokonalejší tvar.
  • Neutrální barva: barva spodního prádla by měla co nejlépe odpovídat barvě šatů. Pokud jsou vaše šaty bílé, může být vhodné zvolit nude (tělové) spodní prádlo, naopak pod černé šaty volte černé spodní prádlo. 
  • Push-up podprsenka nebo bezešvá podprsenka: závisí na tom, jakého efektu chcete dosáhnout. Push-up podprsenka může vytvořit větší dekolt, zatímco klasická bezešvá podprsenka nedělá otlaky, nedře a je téměř neviditelná. 

 

Při výběru spodního stahovacího prádla vám může posloužit náš průvodce, jak vybrat stahovací prádlo

 

4. Zaměřte se na pohodlí

Pohodlí by mělo být jedním z hlavních kritérií při výběru outfitu. Pokud se nebudete cítit pohodlně ve svém oblečení, zcela jistě to ovlivní vaši celkovou náladu a schopnost bavit se. Zvažte materiál oblečení a jeho střih, abyste se mohli volně pohybovat a tančit. Při pohodlí nezapomeňte také na skvěle padnoucí dámské spodní prádlo, protože je základem šatníku a utváří celkový vzhled outfitu. 

5. Věnujte pozornost doplňkům a detailům

Drobné detaily jako účes, líčení a obuv mohou udělat velký rozdíl. Před večírkem si dejte čas na přípravu a vyberte takové detaily, které budou ladit s vaším outfitem a celkovým vzhledem.

Doplňky vytváří váš outfit. Šperky, kabelky, pásky, čepice mohou přidat jiskru vašemu outfitu a udělat z něj něco jedinečného. Dbejte však na to, aby vaše doplňky ladily s celkovým stylem a barvami vašeho outfitu. Není totiž nic horšího, než přeplácaný outfit.

Pokud jde o líčení, nemusíte to přehánět. Make-up pro zakrytí nedokonalostí, jemné světlé oční stíny a rtěnka v neutrálním odstínu jsou zcela postačující. Méně je často více, a to platí i v případě večírkového líčení. Dbejte na to, aby vaše líčení bylo vkusné a přirozené, a aby neodvádělo pozornost od vašeho outfitu a osobnosti.

6. Pozor na barvy

Výběr barev pro váš večírkový outfit může ovlivnit vaši celkovou přítomnost. Některé barvy mohou vás a vaši pokožku lépe podtrhnout, zatímco jiné vás mohou vizuálně zvětšit nebo zmenšit. Ujistěte se, že zvolené barvy ladí mezi sebou a odpovídají dress codu, pokud existuje. 

TIP: Nebojte se barev, avšak zapomeňte na křiklavé a velmi výrazné barvy.

7. Podle ročního období

Podle ročního období byste měli také zvážit vhodnost vašeho oblečení. Pro večírky konané v zimní období můžete zvolit teplejší oblečení, zatímco večírky v létě umožňují lehčí a vzdušnější oblečení.

Víte, co raději nechat doma?

Ať už budete mít večírek v baru, restauraci nebo ve firmě, jsou pravidla při oblékání, která je nutné dodržovat, abyste se vyvarovali některým faux pas. 

Co v každém případě nechat doma? 

  • Oblečení s příliš velkým logem značky nebo obrázku. Tento styl oblečení vypadá příliš extravagantně až vulgárně. Volte oblečení elegantní s decentními prvky na halence. 
  • Flitry, glitry, brokáty, průhledné materiály nebo hodně krajky. Volte elegantnější kousky, a řiďte se pravidlem, že čím méně, tím lépe.
  • Příliš průsvitné a vyzývavé oblečení. S odhalováním by se nemělo přehánět. Volte kousky střídmější a vkusnější. 
  • Oblečení čisté a bez poškození. Není totiž nic horšího, než když na svém outfitu objevíte malou skvrnu nebo natržený kousek látky.