Jak nosit bílé legíny?

Legíny se musí umět nosit! A o bílých to platí dvojnásob. Tento kousek oblečení přitahuje pozornost k nohám. A v bílé je to ještě znatelnější. Na druhou stranu vám tato barva dovede hrát i do karet. Třeba tak, že vám opticky „prodlouží“, takže budete vypadat vyšší. Navíc, bílé legíny jsou elegantnější než ty černé, takže jestli chcete vypadat jako pravá dáma, není to vůbec špatná volba.

bile-leginy-pri-cviceni

Legíny v capri střihu pro teplejší počasí

Capri střih je šik a vytvoříte díky němu perfektně sladěný, ležérní outfit, se kterým můžete vyrazit do práce i na kávu s kamarádkou. Capri legíny končí pod koleny, zhruba ve 3/4 lýtek, jsou proto dobré i do teplejšího počasí. Navíc sluší každé ženské postavě

S čím je zkombinovat? Zkuste například volnější halenku nebo asymetrický top přes jedno rameno. Doplňte výraznější bižuterií a kabelkou ve stejné barvě jako vršek. Na nohy obujte bílé boty, nebo boty v barvě vršku.

Světle modrá košile nebo tunika

Na neformální odpoledne oblečte světle modrou košili nebo tuniku v kombinaci s bílými legínami. Jestli chcete prokouknout, obujte světle růžové boty – růžová, bílá a bleděmodrá je moc pěkná kombinace. Alternativou jsou mokasíny v neutrální hnědé nebo bílé tenisky. Celkový dojem pozvednete zlatými doplňky a šperky. Například náušnice ze zlata jsou nestárnoucí klasikou a vhodným doplňkem pro ženu každého věku. Zlaté náušnice a zlato obecně jsou navíc hypoalergenní. Právem proto patří do každé šperkovnice.

Přivítejte podzim huňatým svetrem a šálou

Pro nadcházející chladnější počasí se nezapomeňte vybavit huňatým svetrem a pletenou šálou. Vlna je materiál, který nezradí ani v tom největším nečase. Oversized svetr pod zadek nebo do půli stehen je tou správnou volbou. K bílým legínám obujte černé kotníkové boty nebo zvolte barvu, která bude ladit se svetrem. 

V hlavní roli pletený svetr

A ještě jeden tip tu pro vás máme. Máte postavu, kterou chcete ukázat světu? Zkuste bílé legíny zkombinovat s pleteným svetrem v neutrální barvě, který spadá z ramen, ale nepřesahuje přes zadek. Končit by měl zhruba v oblasti boků. Stahovací legíny vytvarují vaši postavu k dokonalosti. Obujte si boty na podpatku ve stejné barvě jako svetr (doporučujeme například světle hnědou, karamelovou nebo pískovou) a můžete vyrazit na schůzku – dáma s dobrým vkusem se hned pozná.

Halenka s výraznou aplikací vpředu

Jestli se chystáte do společnosti, rozhodně nemusíte nechávat bílé legíny ve skříni. Oblékněte si k nim halenku nebo blůzu s výraznou aplikací vpředu. Může jít například o mašli, štrasy, ale například i o jiné prvky typu šněrování nebo řasení. Tím spíš, když halenka bude mít balónové rukávy nebo rukávy s volánky. Zkrátka cokoliv, co působí křehce a trochu slavnostně. K outfitu vyberte vhodné boty na podpatku a kabelku nebo psaníčko. Parádu uděláte i s kloboukem.

Šedobílá je sázkou na jistotu

Šedá s bílou jsou sázkou na jistotu. Ať už se rozhodnete pro světlejší nebo tmavší šedou, nemůžete udělat chybu. Může jít například o šedý kabát, blazer, halenku nebo košili. Celkový dojem pozvednete zlatými doplňky a šperky. Boty a kabelku doporučujeme barevně sladit s vrškem, zkuste vychytat stejný odstín šedé.

Není bílá jako bílá

Jestli chcete vsadit na monochromatický outfit a vyrazit celá v bílé, jděte do toho! Ale dejte si pozor na jednu věc. Není bílá jako bílá. Dejme si příklad – když si k legínám ve studeném odstínu bílé vezmete bílý vršek, který ale má teplé podtóny, nebude to vypadat tak dobře, jako kdybyste si vzala top s podtóny studenými. 

Zkuste oblečení vybírat tak, aby spolu odstíny na 100 % seděly. Zvlášť u bílé to totiž bije do očí. To samé platí o doplňcích. Jestli se vám nedaří najít kabelku ve stejném odstínu jako legíny, raději sáhněte po béžové, černé nebo zlaté. Víc tipů, jak nosit legíny, najdete na našem blogu.