Jaro zve k pobytu venku. Jak se obléct na běhání?

Neexistuje špatné počasí, ale jen špatně oblečený běžec. Jak se správně obléknout na běhání v jarních dnech, kdy teplé sluneční paprsky stále doprovází přízemní mrazíky?

Méně je více

Oblečení na běhání volte lehčí a vzdušnější než kdybyste šli na procházku. Existuje jedno nepsané pravidlo. Oblečte se jako by bylo o 10 stupňů více. Když vyjdete ven, mělo by vám být trochu chladno. To je naprosto v pořádku. Hned po pár metrech běhu se příjemně zahřejete, nebojte.

cop-212491-610499-stretching - pouzit blogpost

Dámské sportovní tílko IRON-IC

Kolik vrstev si obléknout

Oblékněte se jako cibule. Ideální jsou tři vrstvy, které vás zahřejí a zároveň odvedou pot od těla. Jaké to jsou? 

Funkční spodní prádlo

Funkční spodní prádlo je nepostradatelným společníkem každého sportovce. Proč? Hned z několika důvodů:

  • je velmi pohodlné
  • odvádí pot od těla
  • antibakteriální vlastnosti 
  • rychle schne 
  • je prodyšné 

Mezi dámské funkční spodní prádlo patří sportovní podprsenky, kalhotky a košilky. Do pánského funkčního spodního prádla spadají boxerky, tílka nebo trička. 

Nepodceňujte výběr sportovní podprsenky. Vhodný střih vám udrží prsa pevně na místě a nebudou vás bolet záda. Tématu jak správně vybrat sportovní podprsenku jsme se věnovali v jednom z našich článků. Podívejte.

sportovni podprsenka_2

Dámský sportovní top SPORT BRA ACTIVE.FIT

damska sportovni podprsenka

Dámská sportovní podprsenka IRON-IC 2.0 - velká podpora

Mikina, tričko a kalhoty

Druhá vrstva vás zahřeje, ale nebude vám v ní příliš teplo. Ideální je tričko nebo mikina. Pokud je vám chladno, oblékněte si klidně obojí. Důležité je, abyste se cítili příjemně. Jistě oceníte, pokud bude oblečení vybaveno drobnými doplňky. Například kapsou nebo reflexními prvky. Kalhoty volte raději zateplené. Jejich vnitřní vrstva vás ochrání před mrazem. Vždy dbejte na to, abyste měli zakrytá kolena a achilovky.

sportovni obleceni

Dámské sportovní tričko IRON-IC a Dámské sportovní legíny IRON-IC

Větrovka nebo lehká bunda

Pokud je venku sychravo, bude se vám hodit lehká prodyšná bunda. Ochrání vás před větrem a deštěm. Běžecké bundy jsou skladné. V případě potřeby je složíte do malé kapsy a uložíte do batůžku nebo ledvinky. 

Doplňky, ponožky a boty

Na jaře se vám bude hodit také čepice a rukavice. Zapomeňte ale na těžké vlněné materiály. Ty si raději nechte na procházky do města. Na běhání volte funkční doplňky. Ochrání vaše končetiny před případnými mrazíky. Věděli jste, že nejvíce tepla odchází z těla hlavou? Pokud běháte bez čepice, můžete snadno prochladnout. Boty vybírejte lehké, pevné a s hrubší podrážkou. Tu oceníte především ve chvíli, kdy na chodnících bude ještě sníh nebo led.

TIP: Vyzkoušjete při běhání místo klasické obuvi stále více populární barefoot obuv.

Funkční oblečení Ironic 

Už jste slyšeli o naší novince Ironic? Tuto sportovní řadu si zamiluje každý běžec. Prodyšný materiál vás udrží v suchu a odvede od těla přebytečný pot. Speciální tkanina zaručuje dlouhou životnost a 3D provedení maximální svobodu pohybu. Celou nabídku sportovního oblečení najdete na našem e-shopu. Jak se vám líbí?

212486-411133 runner woman - pouzit blogpost

Dámské sportovní tričko IRON-ICDámské sportovní kraťasy IRON-IC

Celá kolekce sportovního oblečení IRON-IC