5 cviků na břicho, které zvládnete doma

Posilování je velmi důležité. Posilovat břišní svaly znamená budovat současně i větší stabilitu těla, navíc budete mít krásné, ploché břicho.  

Svou postavu není radno zanedbávat ani v zimě, pokud chcete mít ideálně ploché bříško. Prvním krokem je odhodlat se a pak vytrvat v tomto přesvědčení po celý rok. Stravujte se vyváženě a zdravě, zapojte pohyb i svaly a výsledky se brzy dostaví.

Sedy lehy

Lehněte si na záda a pokrčte kolena do úhlu 90 stupňů. Natáhněte ruce a položte podél těla. Nadechněte se a pak se palci na chodidlech dotkněte země. Při tom na chvíli zadržte dech a během výdechu pak zase vraťte nohy do původní pozice. Opakujte vždy 2 série po 10 opakováních.

Prkno

Jděte do polohy, jakoby jste chtěli dělat kliky, ale nechte předloktí položená na zem. Napněte nohy, záda a hýždě do roviny a zůstaňte v této pozici asi 20 sekund. Opakujte 3krát a každou sérii si pak ještě prodlužte o 5 sekund. Obměnou cviku je vzpor na rukou jako při klasickém, pánském kliku.

damske sportovni tilko

Sportovní tílko bezešvé VivaSport Intimidea

Vytočení kolen

Lehněte si na záda a ohněte nohy v kolenou do úhlu 90 stupňů. Natáhněte ruce a položte podél těla. Nadechněte se a kolena vytočte pomalu doprava. Při výdechu se vraťte do původní pozice. Opakujte stejný cvik s vytočením kolen i doleva. Opakujte 10krát vždy na každou stranu.

Náš tip: Při cvičení v pohodlí domova oceníte podložky na cvičení, které oceníte nejen při posilování, ale i při pouhém protahování nebo strečingu.

Klek s pomocím míče

Klekněte si za nafukovací míč a položte na něj vrchní část těla. Ruce si dejte na podlahu. Pomocí míče pak zvedněte i svou spodní část těla tak, aby byl váš míč pod koleny. Ruce mějte neustále napnuté a setrvejte v pozici asi půl minuty. Přitom stáhněte břišní svaly i spodní část těla. Opakujte cvik 3x.

sportovni leginy jak prat

Dámské sportovní legíny 7/8 Donna Active-Fit melange

Hmity

Lehněte si na záda a bedra přitiskněte k podložce. Nohy pokrčte v kolenou a celou plochou opřete chodidla do podlahy. Zvedněte se na lopatky a spojte před sebou natažené paže. S výdechem proveďte hmit vedle pravého kolene, mezi koleny a vedle levého kolene. Zapojíte břicho ze tří úhlů a aktivujete vrchní i boční břišní svaly. Hmity provádějte střídavě, celkem vždy po 20. opakováních.

A máme pro vás pár dalších cviků ve videu

sportovni podprsenka

Sportovní dámská podprsenka top VivaSport Intimidea