Funkční oblečení na běh: Jak správně vybrat a co zvážit při běhu v zimě?

Běhání je skvělým způsobem, jak si udržet kondici, posílit duševní pohodu a přispívá k posilování imunity. Pro dosažení maximálního pohodlí a výkonu je však důležité investovat do správného funkčního oblečení, které chrání před nízkými teplotami a zároveň udržuje tělo suché.

Jak si vybrat funkční prádlo na běh v zimě?

Na běh v zimě nezapomeňte na pečlivý výběr vhodného oblečení. Obecně se doporučuje, že byste se měli obléct, jako by venku bylo přibližně o 10 °C více. Důležitým tipem je rovněž udržovat umírněné tempo a nepřehánět to s rychlým během, což by mohlo vést k nadměrnému přehřátí. Namísto toho je vhodné volit pomalejší tempo, které umožní pohodlný běh i na delší vzdálenosti.

V zimě je opravdu nejdůležitější vybrat kvalitní materiály, které udržují teplo a zároveň odvádějí vlhkost pryč. Funkční materiály jsou nejlepší možnou volbou, protože udržují teplo i v mokrém stavu, rychle odvádí pot a udržují tělo suché.

Zimní běh vyžaduje vrstvení. Doporučuje se začít s lehkým, prodyšným spodním prádlem a dále přidávat další vrstvy podle potřeby. Nejvrchnější kousek by měl být izolační a odolný vůči větru, aby chránil před chladem celé tělo.

Nezapomeňte na správně zvolené doplňky. Teplé čepice, rukavice a ponožky jsou nutností pro pohodlí v chladném počasí. Pro běh v nízkých teplotách jsou také vhodné i funkční nákrčníky, které chrání krk před větrem a zimou. Běh ve sněhu nebo na ledu může zpříjemnit obuv tzv. nesmeky a běžecké hole.

Kolekce funkčního oblečení IRON-IC

Kolekce IRON-IC je navržena od spodního prádla až po vrstvy vhodné pro sportování jak v přírodě, tak i ve fitku. Jeho výjimečnost spočívá v použití speciálních funkčních materiálů, preciznosti a inovativní bezešvé technologie. 

Kolekce IRON-IC je vhodná při fitness, ale také při outdoorových aktivitách a při relaxaci ve volném čase. Každý kousek této kolekce je vhodný po celý rok, přičemž některé kousky oblečení jsou ideální pro letní období, zatímco jiné vás skvěle udrží v teple i v chladných a zimních měsících.

IRON-IC je oblečení bezešvé. Materiály, ze kterých je kolekce ušitá se vyznačuje speciálními vlákny. Díky tomu je pak oblečení velmi pohodlné a má anatomický střih, který přesně kopíruje vaše křivky a sedne vám jako ulité! 

Dámské funkční oblečení na zimu

Dámské funkční oblečení nabízí bezešvé sportovní oblečení na jakýkoliv sport a také na jakékoliv počasí. 

Naše sportovní podprsenky a sportovní tílka IRON-IC poskytují maximální svobodu pohybu a anatomický střih zajišťuje výborné přizpůsobení postavě. Tato kolekce vyniká vysokou přilnavostí k tělu, aniž by vytvářela tlak. Speciální technická tkanina udržuje pokožku svěží a suchou tím, že efektivně odvádí pot, a zároveň poskytuje pocit svěžesti a lehkosti.

Funkční bezešvá termoizolační trička IRON-IC jsou vyrobena z kombinace úpletu a polypropylenového vlákna Dryarn a jsou k dispozici jak s krátkým, tak s dlouhým rukávem. Trička jsou vhodná pod fleecové mikiny. 

Dámské funkční fleece mikiny IRON-IC jsou vhodné do nízkých teplot od -15 do 10 °C. Fleece mikina perfektně odvede pot a udržuje konstantní teplotu těla při běhu či jiném sportu. 

Dámské sportovní legíny a termo legíny z kolekce IRON-IC se vyznačují nejen moderním designem, ale také vysokým komfortem během nošení. Pohodlnost spojená s technickými inovacemi činí tyto kousky ideální volbou pro každou sportovní aktivitu. Především termo legíny jsou vhodné pro sportování ve velmi nízkých teplotách, a to od -15 do 10 °C. Tkanina je navržena tak, aby odváděla pot a soustavně udržovala konstantní teplotu těla.

1254_212452-ts-ml-nero-fr-3d-2020

 

Pánské funkční oblečení na zimu

Naše pánské funkční oblečení je bezešvé sportovní prádlo, které nabízí vysokou úroveň pohodlí pro každou sportovní aktivitu a také v různých teplotách, a v i zimě. 

Funkční bezešvá trička IRON-IC jsou k dispozici jak s krátkým, tak s dlouhým rukávem. Materiál odvádí pot a zároveň udržuje konstantní teplotu celého těla, tudíž se nestane, že byste mohli prochladnout. Trička jsou ideální volbou jako pod fleecové mikiny, tak i bundy.

Funkční fleecové mikiny z kolekce IRON-IC jsou vhodné pro sportování a běh v teplotách od -15 do +10 °C. Skvěle odvádí pot, udržují teplotu a při sportu vám nebude zima.

Termo legíny mají termoizolační vlastnosti, to znamená, že zachovají teplo lépe než ostatní vlákna. Uvádí se, že až o 30 % je termoizolační schopnost vyšší než u ostatních vláken běžně v prodeji. Výhodou je, že jsou bakteriostatické, rychleschnoucí a prodyšné. 

Multifunkční nákrčníky jsou unisexové a jsou vhodné pro různé sportovní aktivity v zimním období. Mají prodyšní materiál a zároveň zahřejí.