Jak vybrat spodničku pod šaty? Průvodce správným výběrem!

Oblečení může být naší formou sebe výrazu, a při nošení šatů je klíčové, aby i ty nejmenší detaily ladily dohromady a společně. Jak toho docílit? Spodnička může ovlivnit nejen vzhled naší postavy, ale také celkový dojem outfitu. 

Stahovací spodničky

Spodničky pod šaty jsou nepostradatelným společníkem pro společenské šaty. Nejčastěji jsou vyrobeny z měkkého a pružného mikrovlákna, dokonale se přizpůsobují postavě a zůstávají diskrétní i pod těmi nejtěsnějšími šaty. 

Stahovací spodničky mají schopnost chytře formovat a tvarovat problematické partie, včetně pasu, břicha, hýždí a boků, avšak s důrazem na pohodlí, což zajišťuje, že vás nikde spodničky nesvírají, nepříjemně neobepínají a neomezují vaši pohyblivost ani dokonce samotné dýchání. 

Některé stahovací spodničky mají vykrojení pod prsy, což umožňuje kombinaci spodničky s libovolnou stahovací a podpůrnou push-up podprsenkou pro zdůraznění poprsí bez ohledu na velikost košíčků. 

Stahovací spodničky mají různé úrovně stahovacího efektu, od středně silného až po velmi silné stahování, což umožňuje vybrat si podle svých preferencí a potřeb. 

Spodnička podle typu šatů

Různé typy šatů vyžadují různé druhy spodniček. Pro většinu šatů a také pro šaty přiléhavé, jako jsou třeba koktejlové nebo večerní šaty, je nejlepší volbou formující hladká bezešvá spodnička, která nevytvoří žádné nepříjemné švy ani žádné jiné nevzhledné nerovnosti.

V případě, že máte šaty s plnější a volnější sukní můžete zvolit spodničku objemnější, aby zachovala plnost a tvar dané sukně. 

Vybírejte spodničku, která je stahovací, bezešvá a má formující efekt, abyste dosáhli nejen elegantního vzhledu, ale také pohodlí a podpory pro vaši postavu. Některé spodničky mají i silnější efekt stahování, který zeštíhlí postavu od pasu dolů. Navíc vyhladí problematické partie jako jsou bříško, boky, hýždě a zadeček. 

Spodnička podle materiálu

Spodničky vybírejte podle kvalitních materiálů a také podle vašeho pohodlí a vašich preferencí. Pro lehké letní šaty zvolte prodyšné materiály, jako je bavlna nebo mikrovlákno, které udrží vaši pokožku suchou, v pohodlí a umožní pokožce dýchat. Pro těžší a silnější látky zase hledejte spodničky s vyšší podporou a silnějším tvarováním. Pro přiléhavější šaty můžete zvolit elastické, hladké a nejlépe bezešvé materiály, který se přizpůsobí vaší postavě bez vytváření nepříjemných linií.

Moderní technologie přinesly spodničky z jemných mikrovláken, které jsou nejen lehké a pohodlné, ale také nabízejí vysokou elasticitu a podporu. 

Spodničky na našem eshopu jsou vyrobeny z jemného elastického mikrovlákna, které se perfektně přizpůsobí, jakémukoliv tělu a křivkám. Jemné elastické mikrovlákno je jemné, hebké a má přizpůsobivý materiál. Pokožku zanechává suchou, prodyšnou a umožňuje jí dýchat, popřípadě dobře odvádí pot. Spodničky jsou pohodlné a komfortní díky bezešvé technologii. 

Barva spodničky a průhlednost materiálu

Zůstaňte u klasických barev, jako je černá, bílá a béžová. Pro šaty světlých odstínů, zejména bílých nebo průsvitných, je ideální volba spodničky v tělové barvě. Tato barva je prakticky neviditelná. Černé šaty se skvěle doplní s černou spodničkou. Což je bezpečná volba. Bílá spodnička se hodí na světlé odstíny barev. 

Pokud si vezmete šaty v jiné barvě zvolte barvu spodničky, jejíž barva nejlépe odpovídá odstínu šatů. 

Jaká by měla být délka spodničky?

Délka spodničky musí odpovídat délce šatů. Pro krátké šaty volte kratší spodničku, abyste se vyhnuli, že vám spodnička vykoukne. U delších šatů vybírejte spodničky, které dosahují k dolnímu lemu šatů.

Jak jsou spodničky pohodlné a funkční?

Spodnička vám musí perfektně padnout! Spodničky z jemného elastického materiálu vás nedřou, neškrtí a přizpůsobí se perfektně tělu. Vyberte si takovou stahovací spodničku, která je pohodlná, a především zůstává na svém místě. 

Bezešvé spodničky poskytují nejen elegantní a hladký vzhled pod oblečením, ale také zajišťují výjimečný komfort.

Na které příležitosti je možné si spodničku vzít?

Pro speciální příležitosti, jako jsou svatby, plesy, galavečery, večírky nebo jiné formální události doporučujeme stahovací spodničku použít, protože podpoří a zdůrazní vaši postavu.

Spodničku si můžete také vzít v případě, kdy potřebujete, aby váš výsledný efekt a vzhled byl dokonalý.

Jak se správně starat o spodničku?

Aby stahovací spodnička dál plnila svou funkci a vypadala elegantně, pečujte o ni podle pokynů uvedených na jejím štítku. 

Spodničku vložte do sáčku na praní spodního prádla, který chrání před možným poškozením v pračce. Většina spodniček vyžaduje jemné praní s maximální teplotou 30 °C, nejlépe v kombinaci s pracím prostředkem, který je určen na jemné prádlo. Nepoužívejte aviváž. Nezapomeňte také omezit ždímání, a nastavte méně otáček. Dále se nedoporučuje spodnička chemicky bělit ani chemicky čistit. Vyvarujte se sušení v sušičce, spodnička tak ztrácí svůj tvar a stahovací efekt. Spodničku nesmíte ani žehlit!  

Pokud chcete, aby vaše spodnička zůstala dlouho hezká, můžete ji sem tam vyprat v ruce. Praní v ruce ji určitě neuškodí, ba naopak. Jemné a šetrné praní v ruce zajistí, že nedojde k žádnému poničení. Pozor, spodničku pouze něžně promačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, v žádném případě ji neždímejte ani nijak agresivně nemačkejte. 

Pečlivým dodržováním správné péče o spodničku s uvedenými pokyny, zajistíte nejen její dlouhou životnost a také správnou funkčnost, ale také hezký a stálý vzhled.