Jaké spodní prádlo zvolit pod společenské šaty? Zkuste stahovací a bezešvé prádlo

Jakmile zaklepe na dveře plesová sezóna, je čas jít do divadla nebo na jinou společenskou událost, vybíráme šaty, abychom byly krásné. Dobrý dojem ze zevnějšku začíná u spodního prádla.

Ve večerních šatech se špatně sedící podprsenka obzvláště vyjímá. Běžným nešvarem společenských šatů se staly podprsenky se špatným obvodem, které se nositelce zařezávají do zad a faldy vyrobí i štíhlým slečnám. Krajka se pod šaty rýsuje a shazuje celkový slavnostní vzhled. Vyberte si proto hladkou podprsenku, která vám sedí nejen po vašem obvodu, ale také objemově. Širší ramínka se nezařezávají a bezešvé prádlo se nikde na povrch nerýsuje. Bujné poprsí krásně vyrýsují stahovací podprsenky. Pokud si zrovna neberete šaty s dekoltem, bezešvou podprsenku jistě oceníte i pod společenské šaty. 

Bezešvé dámské kalhotky

Pokud se chystáte do opery nebo na ples ve splývavých šatech, otázka výběru kalhotek je opravdu na místě. V případě slavnostních a společenských šatů je vhodné sáhnout po bezešvých kalhotkách ve správné velikosti, aby vám nepadaly nebo se vám naopak nezařezávaly a neshrnovaly na místech, kde to není příjemné. Upnuté šaty, ve kterých je vidět každý záhyb vaší siluety, vyžadují stahovací kalhotky. Pokud máte dokonalou postavu, stačí vám i bezešvé kalhotky, které vám figuru nezkazí, ale naopak podtrhnou. Obrysy spodního prádla se vám pak nikde nevyrýsují. Pozor na kalhotky typu tanga, pokud nejste majitelkou dokonalé postavy, jinak vám na bocích vytvoří nepěkné zářezy.

rsz_1110577-312153

Stahovací prádlo pod šaty

Kvalitní bezešvé stahovací prádlo umí vytvořit dokonalý vzhled pod šaty. Jeho hlavním účelem je bezchybně tvarovat a zdůraznit vaše křivky. Zároveň stahovací prádlo poskytuje maximální pohodlí během celého dne. Bez ohledu na to, zda se chystáte na společenskou událost, pracovní schůzku nebo jednoduše na běžný den, kde ke své práci potřebujete přiléhavé šaty, stahovací prádlo je nutností k doladění celkovému dojmu.

Stahovací body je ideální volbou, zejména když si plánujete vzít společenské šaty. Hodí se také pod šaty průsvitné a těsně přiléhavé. Stahovací body tvaruje problematické partie, především břicho, pas a boky. Bezešvé body je velmi komfortní při nošení, nikdy vás nikde nedře, neškrtí, a volnost pohybu zaručena. Se stahovacím body nemusíte mít obavy, že vám během pohybu vyleze z oblečení nebo se nechtěně objeví pod oblečením. Body sedí totiž jako ulité! Navíc vám při nošení poskytne příjemné teplo v oblasti beder a ledvin, což může zabránit případnému nachlazení v chladných a zimních měsících.

TIP: Stahovací body oceníte také jako praktický doplněk do běžného šatníku, ať už nosíte sukně nebo kalhoty v kombinaci se slušivým sakem.

rsz_510119-810130_1

Stahovací spodničky jsou další alternativou, která je ideální pod společenskými šaty. Jsou vyráběny z měkkého a pružného mikrovlákna. Dokonale se přizpůsobí vaší postavě a neprozradí se ani pod těmi nejtěsnějšími šaty. Stahovací spodničky umí správně vytvarovat problematické partie, jako jsou pas, břicho, boky a hýždě, a to s ohledem na vaše pohodlí, a proto vás nikde neškrtí ani neomezí v pohybu. Spodničky mají obvykle vykrojení pod ňadry, což umožní kombinaci s libovolnou, ideálně stahovací a podpůrnou podprsenkou, která zvýrazní poprsí, bez ohledu na velikost košíčků. Tento typ spodničky může mít také různé úrovně stahovacího efektu, od středně silného až po silné stahování. Vždy vybírejte podle vašich individuálních preferencí a potřeb. 

rsz_110577-810152

Jak vybírat spodní prádlo

Nejlepší variantou, jak se při výběru spodního prádla neseknout je vyzkoušet si předem spodní prádlo pod společenské šaty. Velkým nešvarem jsou nekvalitní švy u levných podprsenek. Pokud zvolíte bezešvé spodní prádlo, nebude pod šaty vůbec vidět. Zvolit pod průsvitnější šaty hladké košíčky je tou správnou volbou. Nevolte prádlo s krajkou, motivem a vzorem. Bezešvá tvarující podprsenka i kalhotky pod společenskými šaty nevyvolají žádné módní faux pas. Bezešvé stahovací prádlo se nepropisuje přes vrchní oblečení a společenské šaty tak vykouzlí vzhled bez jakékoliv chybičky.