6 tipů, jak si vybrat podprsenku pod tílko, aby vám padla jako ulitá

Jak si vybrat tu pravou podprsenku pod tílko, aby vám nekoukala ramínka a švy neprosvítaly přes látku topu? Poradíme vám. 

1. Zvolte správné uchycení ramínek podprsenky 

Podprsenku pod tílko vybírejte podle toho, jak je střižený samotný top. Pod tílko s úzkými ramínky a tílko bez ramínek noste samodržící podprsenku bez ramínek.  Viditelná ramínka nevypadají dobře. A ano, průhledná ramínka jsou také vidět. Pod tílko s širokými ramínky oblékněte podprsenku s tenkými ramínky nebo sportovní podprsenku. 

2. Podprsenku vybírejte podle hloubky výstřihu tílka

Při výběru podprsenky berte v potaz také výstřih tílka. Co máme na mysli? Tílko s holými zády si žádá nalepovací podprsenku. To je ta, která má pouze košíčky bez obvodu kolem těla. Pokud máte na sobě tílko s vykrojenými zády do tvaru X, oblékněte si podprsenku ve stejném střihu. Vždy se řiďte jednoduchým pravidlem. Ramínka podprsenky nesmí být pod topem vidět

podprsenka-pod-tilko

3. Kombinujte vhodné barvy tílka a podprsenky 

Barevná podprsenka pod bílým tílkem? Sportovní podprsenka pod krajkovým topem? Zapraná podprsenka pod průhlednou látkou? Ne, ne a ne. Podprsenka je plnohodnotný kousek ve vašem šatníku. Tvaruje vaši postavu, zvedá vám prsa i sebevědomí. Na spodním prádle nešetřete a v šatníku mějte alespoň tři barvy podprsenek. Jaké to jsou?  

  • Bílá podprsenka se hodí pod světlé oblečení. Vždy by mělo být alespoň o odstín tmavší, než samotné spodní prádlo. Bílou unosíte hlavně v létě, ale hodit se vám bude celoročně. 
  • Béžová podprsenka se hodí pod bílé tílko. Béžová barva je pod látkou neviditelná. Pod bílé tílko nenoste bílou podprsenku, prosvítala by. 
  • Černá podprsenka se hodí pod černé nebo tmavé tílko. Nenoste ji pod světlé oblečení, pod kterým by byla vidět.

4. Pozor na viditelné švy pod látkou tílka 

Pod uplá tílka nebo tílka z velmi lehkého materiálu si oblékněte bezešvou podprsenku. Jak název vypovídá, tato podprsenka nemá žádné švy, které by se rýsovaly pod oblečením. Je tedy neviditelná. Všechny naše bezešvé podprsenky jsou ušité z jemného elastického mikrovlákna, ve kterém se budete cítit jako v bavlnce.

Doporučujeme tyto bezešvé podprsenky:

5. Podprsenka musí být pohodlná 

Pokud máte drobná prsa nebo se cítíte dobře bez podprsenky, klidně spodní prádlo odložte. Doma i venku. Velká prsa ale potřebují pevnou oporu. Jinak vás budou bolet. Kvalitní stahovací podprsenka prsa stáhne, upevní na místě a ulehčí zádům. Podprsenku nosíte celý den, vyberte si proto pohodlný kousek, ve kterém se budete cítit skvěle. Ideálním řešením je bezešvá podprsenka s širokými ramínky.

6. Podprsenka pod sportovní tílko vám poskytne oporu 

Kromě tří základních barev podprsenek byste v šatníku měli mít ještě jeden typ podprsenky. Sportovní, kterou unosíte pod sportovní tílka. Tato podprsenka je prodyšná, pevně drží na místě a nedovolí, aby vám prsa při sportu poskakovala. Sportovní podprsenky I-RONIC jsou navrženy pro maximální podporu i při těch nejnáročnějších trénincích.

TIP: V tom článku si přečtěte, jak vybrat sportovní podprsenku.

cop-212491-610499-stretching - pouzit blogpost