Jak nosit legíny v zimě?

Legíny se hodí do každého počasí, i do zimy. Zaměřte se nejen na to, jak sladit outfit a vypadat dobře, ale i na to, aby vám nebylo chladno. 

Jaké legíny nosit v zimě?

Co jsou legíny? Už dávno nejde o kousek na doma, který před zraky veřejnosti schováváme. Čím dál tím víc žen na ně nedá dopustit a oblékají je i mezi lidi nebo do práce. Které jsou na zimu nejlepší?

  • Stahovací legíny – vytvarují postavu a zamaskují drobné nedokonalosti. Navíc mívají vyšší pas, což je pro zimu naprosto ideální. Pozor na holá záda! 
  • Džínové legíny – stylový kousek, který by ve vaší skříni rozhodně neměl chybět. S jejich pomocí rázem vykouzlíte sportovněji laděný, neformální outfit, ve kterém vám bude dobře.
  • Kousky s vysokou hustotou textilní látky (200 DEN). 
  • Do mrazů hledejte zateplené varianty (třeba s mikroplyšem) nebo kousky z přírodních materiálů jako je merino či kůže. 

Ať už se rozhodnete jakkoliv, pamatujte si, že legíny by měly být z pevné látky. Není pěkný pohled na to, když někde prosvítají. A také byste je měla vhodně kombinovat s dalšími kusy oblečení. Jestli nemáte menší velikost, ale spíš plnější tvary, bývá lepší zvolit volnější a delší vršek, který sahá pod hýždě.

leginy-zima

Tipy, jak nosit legíny v zimě

Jak nosit legíny? Třeba právě takhle! Na zimu jsou sázkou na jistotu legíny s mikinou a bundou. Může jít o prošívanou klasiku nebo třeba o motorkářskou bundu. Obujte tenisky nebo pohodlné zimní boty a můžete vyrazit. Černými legínami nic nezkazíte, doplňte je barevnější mikinou. V kombinaci s motorkářskou bundou to bude vypadat skvěle.

Další variantou je zvolit úspornější svršek a o to divočejší spodek. Vzorované legíny se zvířecími printy nebo zimními vzory nikdy nevyjdou z módy. Hezky vypadají i vzory s kytičkami. S prošívanou bundou v neutrální barvě je to sázka na jistotu. Bunda přidá na objemu v horní části těla a nohy tak budou vypadat opticky štíhlejší.  

A když venku mrzne až praští, sáhněte po tmavším huňatém kabátu (třeba z vlny), bílém svetru a černých legínách. Na nohy obujte zimní boty nad kotníky (např. traktory nebo ve stylu Dr. Martens) a můžete vyrazit. Nezapomeňte na pořádně teplé ponožky, třeba také z merino vlny. Velkou parádu uděláte i v případě, že místo kabátu zvolíte luxusní kožíšek, třeba s barevným chlupem (pudrová růžová atd.). 

Sportovně laděný outfit vykouzlíte s džínovými legínami nebo s legínami s maskáčovým vzorem, mikinou a zimní bundou nebo kabátem. Na nohy obujte tenisky nebo boty traktory a máte to v kapse.

Dají se legíny nosit do práce? Určitě ano. Ale nezapomeňte se obléknout s ohledem na to, kde pracujete. Jestli máte přísný dress code, nejspíš to nebude nejlepší volba. Na druhou stranu do kanceláře, kde nepanují tak striktní pravidla, je to dobrá možnost. Zkombinujte legíny s halenkou nebo dlouhým kardiganem/kimonem. Kotníkové boty na podpatku vám dodají pár centimetrů navíc. 

Podobně se můžete obléct i na večerní schůzku nebo formálnější setkání. Jestli ale jde o slavnostnější událost, vyhněte se odhalenému zadku. Svršek by ho měl zakrývat. Jinak by to mohlo být nevhodné.

Jaké legíny si vybrat?