6 mýtů o spodním prádle, kterým možná stále věříte

O spodním prádle koluje mnoho mýtů. Vybrali jsme pro vás ty nejčastější. Věřili jste jim také?

1. Mýtus: Velikost podprsenky se během života nemění

Nosíte celý život stejnou velikost podprsenky? Možná děláte chybu. Společně s věkem se mění tvar postavy a velikost prsou. Průměrná žena za svůj život vystřídá až šest různých velikostí podprsenky. Pokud si nejste jistá, jak správně změřit obvod a velikost košů, přečtěte si náš článek Správná velikost podprsenky a jak ji zjistit.

2. Mýtus: V podprsenkách mé velikosti není výběr

Malá prsa potřebují push-up podprsenku a pro velká prsa se nevyrábí hezké a sexy podprsenky. Také tomu věříte? Tento mýtus už dávno neplatí. Správně zvolená velikost pozvedne i malá prsa do nebeských výšin. Na trhu je v dnešní době k dostání také velké množství kvalitních a krásných podprsenek pro objemnější dekolty. 

3. Mýtus: Klasické kalhotky vypadají jako bombarďáky 

Opak je pravdou. Klasické kalhotky mohou být nejen pohodlné, ale také sexy. Například naše Slip midi Intimidea jsou vyrobené z jemného elastického mikrovlákna. Dokonale se přizpůsobí tělu a příjemný materiál vám dodá pocit pohodlí při každodenním nošení. Navíc vypadají skvěle a díky bezešvé technologii jsou pod oblečením neviditelné.

intimidea slip midi

Kalhotky klasické bezešvé Slip midi Intimidea

4. Mýtus: Stahovací prádlo nosí jen Bridget Jones

Tu scénu z filmu si určitě pamatujete: Bridget Jones si na rande oblékne ohromné stahovací kalhotky, které Hugh Grant alias Daniel Cleaver okomentuje slovy: „Nazdar, babi.“ Překvapivě právě tato scéna zvýšila celosvětovou poptávku po stahovacím prádle. A výrobci se začali předhánět v kvalitě a vzhledu. Možná právě díky Bridget si teď můžete obléknout stahovací prádlo, které je nejen funkční, ale také krásné.

5. Mýtus: Koše a obvod jsou dostupné jen v několika základních velikostech

Dámské spodní prádlo prošlo v posledních letech obrovskou změnou. V běžně dostupném sortimentu jsou podprsenky od 60 do 120 cm a koše A–M. Věřte, že na velikosti opravdu záleží. Správně padnoucí podprsenka vám pozvedne prsa, zformuje postavu a dodá sebevědomí.

6. Sportovní podprsenka není potřeba 

„Vezmu si nějakou starou podprsenku, stejně se při sportu potím.” Pokud se vám honí takové nápady hlavou, rychle na ně zapomeňte. Proč? Sportovní podprsenka, na rozdíl od té klasické, odvádí přebytečný pot, netlačí a drží prsa pevně na místě. Rozdíl poznáte okamžitě. Nejen, že se ve sportovní podprsence budete cítit lépe, ale prsa vás po sportu nebudou bolet.

Dámský sportovní top space 3 donna active-fit

Dámská sportovní podprsenka Space 3 Donna Active-fit