Outfit na koncert: Co vám bude slušet?

Chcete se při návštěvě koncertu cítit skvěle a zároveň upoutat pozornost? Nebo hledáte inspiraci na elegantní outfit na koncert klasické hudby? Ať už míříte na něžnou popovou zpěvačku nebo rockového rebela, bez správného oblečení to nebude stát za nic. Nejde jen o vzhled, ale i o to, jak se vám bude tancovat. Nikdo přece nechce kvůli bolavým nohám odcházet o hodinu dřív. Poradíme, jak sestavit outfit na koncert.

Outfit na rockový koncert

Chystáte se na rockovou show? Nebojte se odvážnějšího, edgy vzhledu, díky kterému vystoupíte z davu. Staňte se na noc rebelkou! Černá kožená bunda, úzké džíny nebo legíny a tričko s výrazným grafickým potiskem vytvoří dokonalou kombinaci. Obujte výrazné boty, například ve stylu Dr. Martens, a doplňte je choker náhrdelníkem, koženými náramky nebo náušnicemi s cvočky. 

Můžete také zvolit minisukni s džínovou bundou a vysokými kozačkami ke kolenům. V takovém případě si ale nejspíš moc nezatančíte. Jedná se o dobrou kombinaci do rockového klubu, kde budete větší část večera sedět.

outfit-na-rockovy-koncert

Co si obléct na popový koncert

Na oblíbeného pop interpreta zvolte hravý a femininní outfit na koncert. Skvělou volbou je barevný top s džínovými šortkami s vysokým pasem, ale klidně i šaty. Záleží na ročním období, na festivalu v létě se klidně proměňte v éterickou vílu. Vsaďte na doplňky jako je baseballová čepice, indiánská čelenka či výrazné náušnice. Na nohy obujte tenisky nebo sandály na platformě a zvolte tašku přes rameno. 

Nebojte se experimentovat s výraznými potisky a vzory, jako jsou květiny, puntíky nebo zvířecí printy. Pod upnutým oblečením vás bude jistit bezešvé prádlo – je prodyšné a neomezuje v pohybu. 

na-koncert

Na koncert klasické hudby zvolte eleganci

Pokud jdete na představení klasické hudby nebo na slavnostní koncert, počítejte s nepsaným dress codem. Obecně se od návštěvníků očekává elegantní oblečení. V takových případech zvolte společenské, sofistikované šaty, které zalichotí postavě. Tvarující spodní prádlo vám pomůže vykouzlit neodolatelnou ženskou siluetu. Pod upnuté kousky je vhodné bezešvé prádlo, u kterého se švy nerýsují pod svrchní látkou. 

Vyberte si dlouhé maxi šaty, sukně do A nebo midi šaty, které zdůrazní vaše křivky. Šaty doplňte podpatky a kabelkou, která dodá outfitu šmrnc. Nezapomeňte na jednoduché, ale elegantní šperky, jako jsou perlové náušnice, jemný náhrdelník nebo náramek. Pamatujte, u společenských akcí tohoto typu je méně rozhodně více. A pokud není sukně zrovna váš styl, oblečte šik kostýmek. S vysokými podpatky to nepřehánějte, ať celý večer jenom netrpíte.

Pozor na počasí a místo akce

Při výběru outfitu na koncert hraje zásadní roli místo konání akce a roční období. Pokud se jedná o letní open air, zvolte lehké, vzdušné kousky, jako jsou letní šaty nebo džínové šortky s lehkým topem. Přibalte si klobouk, sluneční brýle a opalovací krém, sluníčko dovede být zákeřné.

Na zimní koncert zvolte teplejší outfit, například svetrové šaty, legíny a boty. Kabát, šála a rukavice jsou samozřejmostí – při cestě pozdě večer domů vám bude zima. Jestli je koncert zároveň i schůzka s vašim milým, mrkněte na rady, co si obléct na rande.

Vyhněte se vysokým podpatkům

Když vybíráte outfit na koncert, prioritou je pohodlí. Většinu večera strávíte na nohách nebo rovnou tancem (kromě koncertu klasické hudby), proto volte oblečení, které neomezuje v pohybu. 

Ujistěte se, že není příliš těsné nebo stahující, a vyhněte se nošení vysokých podpatků, na kterých nevydržíte delší dobu. Mnohem lepší jsou pohodlné, ale přesto stylové kousky bez podpatků.

Pohodlí zajistí bezešvé spodní prádlo