Outfit na léto: Začněte správným výběrem spodního prádla

Letní sezóna je tady. Jak se cítit pohodlně a zároveň se blýsknout? Víme, jak vytvořit letní outfit pro každou příležitost, který zalichotí postavě a zároveň vás připraví na vlny veder. A nezapomeňte, bez spolehlivého spodního prádla se neobejdete. 

Lehké a prodyšné látky = pohodlné letní oblečení

V obchodě s oblečením hledejte kousky z lehkých a prodyšných látek. 

  • Bavlna je jednou z nejlepších variant na léto, protože je přírodní, měkká a absorbuje pot. Zároveň není nijak drahá.
  • Len odvádí vlhkost a chladí. Může být kapku dražší a bývá hlavně ve světlejších barvách.
  • Viskóza – lehký materiál, který příjemně chladí a je krásně měkký. Někdy se označuje jako rayon. Neodvádí pot tak dobře jako bavlna. Levnější alternativa k hedvábí.
  • Chcete do sebe investovat? Vsaďte na pravé hedvábí. A pokud máte hluboko do kapsy, zkuste second-handy. Hedvábné halenky, šaty a kimona jsou prodyšné a krásně lesklé, díky čemuž vypadají opravdu luxusně. Doporučujeme hlavně světlé materiály, na tmavších je vidět pot.

Vyhněte se levným syntetickým materiálům, typicky polyesteru. Syntetika je neprodyšná a zhoršuje pocení. Nemluvě o tom, že je nekvalitní, a tak vám oblečení dlouho nevydrží. Výjimku tvoří oblečení z kvalitní syntetiky, např. z mikrovlákna. 

Barevná inspirace – experimentujte s jasnými odstíny

Co se týče barev, letní sezóna je ideálním časem na experimentování s jasnými a veselými odstíny. Pastelové barvy, např. světle modrá, světle růžová nebo žlutá, jsou trendy a dodají svěží a mladistvý vzhled. 

Nebo vsaďte na saturované a odvážné barvy, jako jsou sytě růžová, korálová, limetkově zelená nebo oranžová, které se krásně vyjímají na opálené pleti. 

Jestli chcete originální outfit na festival, vytvořte monochromatický look z některé z výraznějších barev – neonově zelené, fialové, červené či růžové. Pohrajte si s texturami a leskem látek. 

Pamatujte, že tmavší barvy absorbují sluneční záření. A proto v nich je větší horko. Světlé odstíny naopak sluneční paprsky odráží, a proto se v nich budete cítit lépe. 

letni-outfit

Na tohle oblečení se můžete spolehnout

  • Maxi šaty jsou vzdušné, pohodlné a můžete je nosit ve dne i v noci. Podtrhněte svůj osobitý styl a vyberte si šaty s květinovým vzorem, pruhy nebo asymetrickým střihem. 
  • Sukně a šortky jsou naprostý základ. Kupte si je v neutrálních barvách a užijete je prakticky k jakémukoliv vršku.  
  • Trička s krátkým rukávem – klasika, bez které se neobejdete. Lehké látky a volnější střih zajistí, že se budete cítit pohodlně i v tom největším vedru. 
  • Korzetové topy s kosticemi i bez kostic a crop topy jsou opět hitem letošní sezóny.

letni-outfity

Spodní prádlo je základ pohodlí

Při výběru spodního prádla pod outfit na léto chtějte takové, které je nejen pohodlné, ale ideálně i neviditelné pod oblečením. Spousta žen například neví, jak vybrat podprsenku pod tílko. Přitom není nic horšího, než když je podprsenka pod tílkem jako pěst na oko.

Bezešvé a push-up podprsenky doporučujeme pod těsnější topy a šaty. Tanga nebo hipstery jsou zase dobré pod sukni i šortky. I kalhotky seženete v bezešvých variantách – nikde neškrtí, a proto jsou pohodlnější. Navíc, nerýsují se tolik pod upnutým oblečením.

Vyberte si takové spodní prádlo, které vám dává pocit sebevědomí a pohodlí. Musí dobře odvádět vlhkost a dovolit pokožce volně dýchat. Zároveň vám musí sedět velikostně, aby se nezařezávalo. 

Doplňky pro letní outfit

  • Sluneční brýle jsou nejen stylovou součástí letního outfitu, ale i ochranou pro vaše oči.  
  • Za pomocí klobouků a šátků vyjádříte svůj styl a originalitu. Také ony vás ochrání před ostrým sluníčkem.
  • Kompletní outfit se neobejde bez drobných doplňků jako šperky, chokery, pásky a další.

Shrnutí

Připravte se na letní sezónu s posledními trendy a tipy pro vytvoření svěžích a vkusných outfitů. Zaměřte se na výběr materiálů, barev a stylů, které poskytnou maximální pohodlí v horkém letním počasí. A nezapomeňte, že správný výběr spodního prádla je klíčový pro každý outfit na léto. Buďte trendy, ale nenechte se připravit o komfort, a užijte si celou sezónu ve stylu!