Jak skládat a skladovat spodní prádlo?

Pokud neustále odkládáte přerovnání šuplíků se spodním prádlem, protože máte pocit, že to stejně nikam nevede, podívejte se, jak jednoduše poskládat kalhotky i podprsenky. Máme pro vás několik snadných tipů, které vám pomohou udržet pořádek ve skříni a usnadní ranní oblékání.

I když se může zdát, že je spodní prádlo prostě neuspořádatelné, existují způsoby, jak jej složit do malých, úhledných obdélníčků pro snadné stohování nebo seřazení v zásuvkách prádelníku. Ať už budete chtít poskládat dámské spodní prádlo, jako kalhotky či podprsenky, nebo slipy či boxerky, podívejte se, jak na to. 

Jak skládat kalhotky 

Kalhotky je nutné položit na rovný povrch lícem nahoru. Pas musí směřovat směrem od vás. Vyhlaďte všechny záhyby, levou stranu kalhotek přeložte směrem ke středu a pak přeložte pravou stranu nahoru přes levou. V posledním kroku přeložte rozkrok k pasu tak, aby byla spodní hrana rozkroku a vrch pasu na sobě. Kalhotky pak přehrneme a látku převrátíme tak, aby se ukázal pas a úhledný balíček pěkně držel pohromadě. Stejně poskládáte slipy i boxerky. 

bezesve kalhotky

Jak skládat a ukládat podprsenky

Aby si podprsenky uchovaly tvar, obzvláště pokud mají vyztužené košíčky, je třeba ji pečlivě skladovat. Čím lépe se o ni budete starat, tím déle vám vydrží. Podprsenky nikdy neskládejte a nechte je raději rozložené. Košíčky nepřehýbejte do sebe, jinak se vám v nich vytvoří boule, důlky a nerovnosti. Během cestování je převážejte na povrchu zavazadla. Dejte pozor, aby se nezatrhly o zapínání.

stahovaci-podprsenka_1

Zásuvky nebo ramínka

Nejpraktičtějším řešením je uložení do šuplíků. Podprsenky do nich vyskládejte za sebe a tím získáte jistotu, že se nezdeformují. Navíc je budete mít přehledně vyskládané, ráno nebudete svou oblíbenou podprsenku hledat, nebo si rychle vyberete správný tvar i barvu. Prostorově náročnější skladovací variantou jsou ramínka, na která podprsenky zavěsíte přeložené napůl, tedy za střed, nebo je pověsíte klasicky za ramínka. Můžete také připojit několik ramínek pod sebe. Spodní prádlo musíte také správně prát a vědět, zda jej máte žehlit.