6 tipů na zdravé smoothie

Nestíháte ráno zdravě a vydatně posnídat? Leží vám ve špajzu smoothiemaker nebo mixér, který jste léta nepoužili? Zkuste jej využít k přípravě úžasné snídaně nebo svačinky, která bude nejen vydatná, ale i zdravá. Podívejte se na naše tipy, které jsme vám posbírali mezi doporučeními odborníků na smoothie, celebritami i prostými uživateli.

Dvouminutová snídaně

Pokud míváte uspěchaná rána a nestíháte vydatnou snídani, doporučujeme dvouminutové nízkotučné snídaňové smoothie plné vlákniny a proteinů. Potřebujete: 1 banán, 1 polévkovou lžíci ovesných vloček, 80 g (ideálně čerstvého) bobulového ovoce vlastní volby (cokoli: jahody, borůvky, maliny…), 1 sklenici mléka, lžíci medu, vanilkové aroma, pokud máte rádi voňavá smoothies.

Snídaňové smoothie Kim Kardashian

Chcete mít perfektní zadeček jako Kim? Vyzkoušejte snídat její smoothie! Kim doporučuje: 5 lehce loupaných mandlí, 1 loupané červené jablko, 1 banán, ¾ šálku odtučněného řeckého jogurtu, ½ šálku odtučněného mléka, ½ čajové lžičky skořice. Podle Kim stačí všechno rozmělnit ve smoothiemakeru na vysoké otáčky 30 sekund. Toto smoothie je bohaté na proteiny, vitamíny B2, B6, C a na vlákninu.

Koktejl pro posílení imunity od nutričních specialistů

Zejména v chřipkové sezóně potřebujeme posílit imunitu, abychom se vyhnuli onemocnění a dlouhým nepříjemnostem. Máme pro vás proto tento supervýživný recept na doplnění všech nutných vitamínů a minerálů: do smoothiemakeru dejte celý pomeranč, půl citronu a limetky, lžíci medu a kousek zázvoru. Zbytek nádoby doplňte čerstvým listovým špenátem. Směs můžete ředit s neperlivou vodou. Toto smoothie obsahuje nálož železa, vitamínu C a látky obsažené v medu působí antimikrobiálně a antiviroticky. 

Třešňové smoothie Jennifer Aniston

Jennifer Aniston kdekdo závidí její postavu a ploché bříško, proto jsme vám zjistili recept na její oblíbené smoothie. Receptura obsahuje ½ šálku mražených třešní, ½ banana, 1 velká lžíce veganského proteinu, ½ lžíce maca prášku, 1 malá lžička kakaového prášku. Pro větší vydatnost, například po cvičení, můžete přidat vlašské ořechy. Toto smoothie má skvělou zpětnou vazbu od fanoušků Jennifer. Má spoustu minerálů, vitamínů, vlákniny a bílkovin.

Kokosovo mangové smoothie pro milovníky exotiky

Pokud chcete vyrobit něco originálního a neobyčejného, abyste trochu potrápili chuťové buňky a posílili organismus, doporučujeme rozmixovat spolu následující suroviny: 200 ml kokosového mléka, 4 lžíce jogurtu z kokosového mléka (k dostání ve zdravé výživě), 1 banán, 1 lžíce mleétho semínka (lněného, slunečnicového a dýňového), 120 g manga (mohou být i mražené kousky), 1 marakuje (jinak zvané mučenka, passion fruit). Po zpracování nalejte smoothie do vysoké sklenice. Recept s trochou skromnosti vystačí dvěma lidem.

Kapustová detoxikace

Zapomeňte na všechno, co jste se kapustě naučili ve školní jídelně a zkuste si vzniklé místo přepsat skvělým způsobem, jak si kapustou detoxikovat tělo. Potřebujete k tomu: 1 šálek krájené kapusty, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 šálek rostlinného mléka (sojového nebo mandlového), ½ jablka, lžíce medu, lžíce lněného semínka. Věřte, že za pár sklenic této dobroty vám tělo určitě poděkuje.